Rate this post
מכונת פסטה חשצלית AMPIA 150

אושפלאו בקר מתכון



הנה לכם סרטון הדרכה כיצד להכין תבשיל בוכרי הנקרא אושפלאו או אשפלאו. מדובר בבישול ארוך של כשעתיים, אבל העבודה משתלמת כיוון שיוצא תבשיל מדהים. אז הנה לפניכם מתכון לאושפלאו כפי שאני מכין אותו:

המצרכים:

קילו וחצי בשר בקר חתוך לקוביות
חצי קילו חומוס
חצי קילו אורז לבן
10 גזרים חתוכים לרצועות
5 בצלים חתוכים דק
3 שיני שום
2 כפות כורכום





אופן ההכנה:
מטגנים בצל עד שהוא מצהיב
מוסיפים בשר ומטגנים עד שהוא הופך מאדום לחום בהיר.
מוציאים לקערה בצד את הבשר והבצל.
מטגנים גזר חתוך לרצועות 10 דק בערך ואז מוסיפים אליו את הבשר והבצל.
מוסיפים מים רותחים שיכסו את הכל ומבשלים 45 דק על אש קטנה. להוסיף לסיר כף מלח גס ופלפל שחור.
אחרי 45 דק להוסיף גרגירי חומוס שהושרו 12 שעות (או בושלו שעה על אש גבוהה), יחד עם אורז שעבר סינון והשרייה 10 דקןת.
מוסיפים מים בכמות שתכסה הכל אבל לא תציף, 2 כפות כורכום ומכסים את הסיר היטב היטב, עם מגבת מעל ומבשלים עוד 30 דק.
מידי פעם לערבב ולעשות "בורות" כדי שהתחתית לא תישרף.
ב-5 דקות האחרונות של הבישול – לפתוח את הסיר כדי שכל המים יתאדו.

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
אושפלאו -תבשיל בשר עם אורז (מתכון בוכרי)
תאריך פרסום
מכונת פסטה חשצלית AMPIA 150