איך מכינים מופלטה למימונה (מתכון עם שמרים)

מצרכים למופלטה עם שמרים
1 ק"ג קמח
קוביית שמרים
חצי כף מלח
רבע מרגרינה
כף סוכר
שמן

אופן ההכנה:
1. שופכים מים חמים על קוביית השמרים ומפוררים בעזרת הידיים את קוביית השמרים.
2. מוסיפים לקמח את המלח ואת הסוכר.
3. מוסיפים את המרגרינה לקמח.
4. מוסיפים את השמרים המומסים לקמח , מוסיפים בהדרגהתוך כדי לישה.
5. מוסיפים מים פושרים במידת הצורך ליצירת מרקם נוח של הבצק.
6. המשיכו ללוש עד ליצירת בצק , לושו את הבצק במשטח מקומח עד לקבלת בצק אחיד והניחו את בצק בצד לכמה דקות לנוח.
7. הכינו קערה עמוקה עם חצי כוס שמן.
8. את הבצק חיתכו לכדורים והניחו בקערה , יש לוודא שכל הכדורים יהיו משומנים.






9. מכסים את קערת הבצק במגבת וממתינים כרבע שעה.
10. מדליקים מחבת חשמלית או מחממים מחבת על הכיריים.
המרוקאים האותנטיים יחממו מחבת הפוכה על הכיריים לתוצאה טובה יותרוזה גם יותר נוח לעבודה.
11. משמנים את המחבת ומתחילים בעבודה.
12. מניחים כדור בצק במשטח עבודה משומן עם כחצי כף שמן.
13. בעזרת הידיים פותחים ומשטחים את הבצק.
14. מניחים על המחבת את הבצק שפתחנו בידיים.
15. כשצד אחד מוכן הופכים לטיגון את הצד השני.
16. את הבצק הבא מניחים על המופלטה הראשונה וחוזרים על הפעולה בכל מופלטה חדשה.
17 להגשה מורחים חמאה או דבש או חמאה ודבש ביחד. ניתן גם למרוח ממרח שוקולד(השחר , נוטלה)

ומברכים את האורחים בברכת " תרבחו ותסעדו " שהמשמעות היא תרוויחו ותצליחו.

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
איך מכינים מופלטה למימונה (מתכון עם שמרים)
תאריך פרסום