Rate this post

ביף וולינגטון של לירוי קפוזה


מרכיבים:

חצי קילו – קילו פילה בקר שלם
פטריות טריות
פטריות כמהין או תמצית (אופציה)
בצק עלים
חרדל דיז'ון
חלמון ביצה למריחה על הבצק
מלח פלפל לתיבול
שמן זית
פרוסות קורנדביף (אופציה)





הוראות הכנה:

פשוט מאוד, מגלגלים את הבשר בניילון נצמד ומהדקים.

מכניסים לקירור לכמה שעות או ללילה (לא חובה אם אין זמן אפשר להסתדר גם בלי).

ההידוק ישמור על הצורה של הבשר ככל האפשר.

לוקחים את הפטריות הטריות (זאת יכולה להיות גם תערובת פטריות) ,מעבירים למעבד המזון וטוחנים עד קבלת מרקם משחתי.

מחממים מחבת ללא שמן, מוסיפים את תערובת הפטריות ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מתייבשת.

מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ולאחר הוצאה מהאש מוסיפים את מחית פטריות הכמהין (לא חובה אם אין).

לוקחים את נתח הבשר ומוסיפים לו מלח ופלפל.

מחממים מחבת עם שמן זית ומניחים את הבשר על כל צדדיו לכמה שניות עד סגירה מהירה.

מניחים בצד להתקרר ומורחים את החרדל על הנתח.

*אם מוסיפים פרוסות נקניק, לוקחים ניילון נצמד ופורסים אותו על משטח העבודה, עליו מניחים פרוסות נקניק בגודל של נתח הבשר, עליהם מורחים את תערובת הפטריות ועליהם שמים את הבשר.

עוטפים הכל יחדיו בעזרת הניילון נצמד ומעבירים לקירור של שעה. לבסוף עוברים לשלב של גלגול הבצק.

לוקחים ריבוע בצק עלים (אפשרי גם בצק קנוי) מורחים על הבצק את תערובת הפטריות, משאירים קצת בצק נקי מהתערבות בצדדים שם נמרח את הביצה שתעזור לבצק להיסגר כראוי.

במרכז הבצק מניחים את נתח הבשר. מורחים את החלמון בצידי הבצד שהשארנו נקיים מהתערובת וסוגרים את הבצק.

חורצים פסים לאורכו של הבצק ומורחים בחלמון ביצה את כל הבצק.

אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות סביבות 25 דקות.

מניחים כמה דקות להתקררות ופורסים עם סכין חדה או סכין משוננת של לחם.

ניתן להכין רוטב יין שהולך טוב עם המנה. פשוט צריכים

מרכיבים:

קצת יין אדום
ציר בקר
מלח פלפל
קינמון
סוכר

מחממים מחבת, מוסיפים את ציר הבקר ולאחר רתיחה מוסיפים 2 כוסות יין, מלח, פלפל מעט מאוד אם יש ציר בקר, אם אין אז מתבלים מעט יותר.

כפית שטוחה של סוכר מעט קינמון ונותנים לרוטב להצטמצם.

מוסיפים עוד חצי כוס יין ובודקים טעמים.

פשוט מוזגים מעט על המנה בצלחת ובתאבון…

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
ביף וולינגטון - לירוי קפוזה
תאריך פרסום
ציון ממוצע
11stargraygraygraygray Based on 1 Review(s)