Rate this post

מתכון לבסבוסה

מצרכים לבסבוסה

1/4 2 כוסות סולת
1/2 כוס חמאה מומסת
1 כוס יוגורט
3/4 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
1/2 כפית אבקת סודה
20 שקדים

לסירופ סוכר:
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
כפית מי ורדים
זרעי הל (לא חובה)





1. בקערה מערבבים את היוגורט, החמאה המומסת והיוגורט.
2. בקערה נוספת מערבבים את הסולת,מלח ואבקת סודה לשתיה.
3. מוסיפים את הסולת לתערובת היוגורט חמאה ומערבבים.
4. משמנים תבנית אפייה.
5. שופכים את התערובת לתבנית ומשטחים.
6. שמים שקדים במים רותחים לדקה, מוציאים , נותנים להתקרר ומקלפים.
7. מחלקים לריבועים שווים.
8. שמים שקד במרכז כל ריבוע.
9. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים 35-45 דקות (תלוי בתנור) עד להזהבה.
10. מתחילים בהכנת הסירופ סוכר: בסיר על אש בינונית, מרתיחים את הסוכר והמים. לאחר רתיחה ממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
11. מורידים את הסירופ מהאש, ושופכים את מי הורדים.
12. שופכים חצי מכמות הסירופ על הבסבוסה ומכניסים ל-2 דקות נוספות בתנור.
13. מוציאים מהתנור, שופכים את שארית הסירופ, חותכים שוב ונותנים לזה להתקרר.
14. מוציאים בכל פעם חתיכה אחת, מסדרים בצלחת ומגישים.

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
בסבוסה מתכון -עוגת סולת מצרית
תאריך פרסום
ציון ממוצע
21star1stargraygraygray Based on 2 Review(s)