5 (100%) 1 vote

אין ספק שזה מאתגר לחשוב כל יום מחדש ,מה לבשל במהלך חול המועד פסח.
בניגוד לשאר הימים בשנה , בפסח השימוש במוצרים מוגבל ולכן אין ברירה מלבד להיות יצירתיים ,
ולמצוא מאכלים מזינים ומשביעים.
הגראטן הינו מאכל צרפתי , פירוש המילה גראטן הוא מוקרם.
הרעיון בגראטן הוא חיתוך של תפוח אדמה או ירקות לשכבות דקות ואפיה בשמנת או רוטב בשמל עם ציפוי של פירורי לחם.
במתכון זה הוחלפו פירורי הלחם בקמח מצה.
במדינות מסויימות המאכל נחשב לחגיגי ומוגש בחג המולד וחג ההודיה.






מספר דגשים להכנת גראטן מושלם:

1. חשוב שתהיה התאמה בין עובי הפריסה ,זמן הריכוך וכמות הנזולים.
ככל שפורסים את תפוח האדמה דק יותר, זמן האפיה מתקצר.
2. מומלץ להשתמש בתפוחי אדמה עם אחוז מוצקים גבוה המיועדים לאפיה לדוגמא תפוחי אדמה מזן דזירה.
3. התבלון הקלאסי של המנה הינו פלפל,מלח ,שום ואגוז מוסקט (יש להשתמש בכמות קטנה בשל הטעם הדומיננטי) , אך ניתן לגוון ולהוסיף תבלון לפי טעם ,
מומלץ להוסיף עשבי תיבול.
4. מומלץ להשתמש בתבנית פיירקס שטוחה אות תבנית מתכת עם נייר אפיה למנוע הדבקות. כמוכן מומלץ לכסות בנייר כסף משומן המונע מהנייר כסף להדבק לתבשיל.
5. במידה ורוצים אקסטרה פריכות ניתן לפזר פירורי מצה בין השכבות לספיגת הנזולים.
6. על מנת ליצור גראטן סימטרי כמו במסעדה יש לחתוך את התפוח אדמה והבטטה בצורה אחידה בעזרת מנדולינה.
7. ניתן לבצע אפייה דו שלבית להתחיל בחום בינוני עד לריכוך של התפוח אדמה והבטטה ואחרכך ממשיכים בחום גבוה להזהבה של הגראטן ואידוי הנוזלים שנשארו.
8. על מנת לחתוך ריבוע מושלם יש לצנן את הגראטן במקרר , לחתוך בעודו קר לריבועים אחידים ולחמם לפני ההגשה.
9. בכל מקרה יש לתת לגראטן לנוח ולהתייצב לפחות 10 דקות דקות בתום האפיה.

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.
חג כשר ושמח לכולם.

בתאבון!!!

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
גראטן תפוחי אדמה ובטטות לפסח
תאריך פרסום