4.7 (94.4%) 25 votes

מצרכים:

* 600 גרם קמח רב תכליתי מנופה = חצי חבילת קמח (של קילו) + כוס חד-פעמית לשתייה קרה מלאה עד הסוף!
* 260 גרם חלב = כוס חד-פעמית לשתייה קרה (מלאה עד הסוף) + 9 כפות חלב.
* 2 ביצים.
* 11 גרם שמרים יבשים אינסטנט = כף מלאה + 3/4 כפית.
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות (חבילת חמאה סטנדרטית).
* 40 גרם סוכר = 7 כפיות גדושות
8 גרם מלח = כפית אחת שטוחה
10 גרם סוכר וניל (שקית סטנדרטית)

ציפוי
סוכר לבן
אבקת סוכר




אופן הכנה:
1. שימו את כל החומרים במיקסר ותערבבו עם וו לישה 2 דקות במהירות נמוכה.
2. תגבירו את המהירות ותלושו 10 דק‘ נוספות.
3. תעבירו את הבצק למשטח מקומח , תקמחו מעט את הידיים, ותעצבו את הבצק לצורה של כדור.
4.שימו בקערת התפחה משומנת, ותכסו בניילון נצמד עד להכפלת הנפח.
5.מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מקמחים מעט את הבצק ומרדדים לעובי של 1 סנטימטר.
6. קורצים עיגולי דונאטס עם כלי מיוחד או כוס לשתייה חמה (ולעיגול הקטן אפשר להשתמש בפקק של בקבוק). מעבירים לריבועי נייר אפייה.
7. מתפיחים פעם שנייה עד שהוא עולה בעוד 50% מהגודל.
8. מחממים שמן בסיר (אסור שהוא יהיה מאוד חם! – שימו לב למצב הבועות).
9. מטגנים את הסופגניות, מורידים את נייר האפייה וכשזה מוכן מעבירים לתערובת הסוכר ומצפים מ2 הצדדים, או שמעבירים לנייר סופג, מקררים ומפזרים מעל אבקת סוכר.

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
מתכון לדונאטס
תאריך פרסום
ציון ממוצע
41star1star1star1stargray Based on 9 Review(s)