Rate this post


מצרכים:
2 קופסאות של זיתים ללא גלעין
חצי כוס חד פעמית של שמן
כף פפריקה מרוקאית בשמן
חצי כפית כמון
חצי כפית כורכום
כף רסק עגבניות
3 שיני שום קצוצות
גמבה
חצי כפית פלפל שחור גרוס
4 עגבנית
פלפל חריף
1.5 מים רותחים
חצי כפית מלח




אופן הכנה:
1. מסננים את הזיתים מהנוזלים ושוטפים את הזיתים במי ברז ושמים בסיר ,שופכים מים רותחים מעל הזיתים ומבשלים 10 דקות.
2. לאחר 10 דקות ,שופכים את המים מהסיר וממלאים שוב מים חמים בסיר הזיתים ומבשלים 10 דקות נוספות על מנת להוריד את המרירות של הזיתים.
3. מתחילים בהכנת הרוטב: שמים את השמן,קוצצים את הפלפל חריף והגמבה.
4. שמים בסיר את הגמבה והפלפל חריף ומטגנים.
5. מגרדים את העגבניות.
6. מוסיפים לגמבה והפלפל כף רסק עגבניות וממשיכים בטיגון ולאחר מכן מוסיפים את הפפריקה מערבבים וממשיכים לטגן.
7. סוחטים מהעגבניות המגורדות את המים ומוסיפים לסיר,מערבבים ומוסיפים את התבלינים הבאים,כורכום,פלפל שחור גרוס.
8. מוסיפים לסיר את שיני השום הקצוצות מטגנים קצת ומוסיפים מים רותחים,שוב מערבבים,מוסיפים את הכמון והמלח.
9. מסננים את הזיתים מהנוזלי בישול ומוסיפים לסיר,מערבבים מכסים את הסיר ומבשלים 10 דקות על אש נמוכה.
10. מסירים מהאש ומגישים.

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
זיתים מבושלים מרוקאיים
תאריך פרסום
ציון ממוצע
2.51star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)