4.4 (88.33%) 12 votes


מרכיבים:
*קמח לבן רגיל מנופה 700 גרם = חצי חבילת קמח (של קילו) + 2 כוסות חד פעמיות לשתייה קרה מלאות
* סוכר לבן 84 גרם = 2/3 כוס חד-פעמי לשתייה קרה
* מלח 14 גרם = 2.5 כפיות
* שמרים טריים 25 גרם = קוביה סטנדרטית של שמרית (מפוררים לפני)
* מים 315 גרם = 2 כוסות חד פעמיות לשתייה קרה מלאות
* ביצה 1 לארג'
* שמן 56 גרם = קצת פחות מחצי כוס חד פעמית לשתייה קרה




אופן הכנה:
1.בתוך קערת מיקסר שמים קמח + סוכר + מלח + שמרים טריים.
2. מערבבים ידנית, ומוסיפים מים +ביצה ושמן (לא שמים את כל המים בבת אחת אלא משאירים קצת בצד ).
3.מתחילים עם מהירות נמוכה במיקסר , מערבבים 2 דק‘ עד שהתערובת התאחדה .
* אם בתחתית הקערה נשאר קמח והוא לא התחבר עם התערובת, סימן שצריך להוסיף את יתרת המים ולהמשיך לערבב (אבל אם אחרי 2 דק' הבצק התאחד ואין קמח בתחתית הקערה, אז אין צורך להוסיף את שאר המים).
4.עוברים למהירות הבאה , ומערבבים קרוב ל10 דק‘ , עד שהבצק התאחד יפה , הוא חלק ונפרד מדפנות הקערה.
5. מקמחים מעט את משטח העבודה ומקפלים את הבצק כמו ספר (2-3 קיפולים זה מספיק) והופכים לצורת כדור.
6. מקמחים קצת קערה ומתפיחים את הבצק קרוב לשעתיים עד שהוא מכפיל את הנפח.
7. מוציאים את הבצק למשטח מקומח (רצוי להיעזר בקלף) .
8. מוציאים קצת את האוויר לבצק , מעצבים לצורת ריבוע עד כמה שניתן, וחותכים 8 מלבנים (4 מלבנים תחתונים מרכיבים חלה 1 ו4 המלבנים העליונים ירכיבו את החלה ה-2).
9. מעצבים לצורה הרצויה. (כמודגם בסרטון)
10. מעבירים את החלות לתבנית מרופדת בנייר אפייה(מכסים במגבת), ומתפיחים חצי שעה.
11. מברישים בביצה טרופה ושומשום.
*טיפ: מומלץ להוסיף קצת מלח לביצה ואז לטרוף כי המלח יהפוך את הביצה ליותר דלילה ונוזלית , וככה יהיה יותר נוח למרוח אותה על החלה.
12. מתחילים לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 20 דק‘, לאחר מכן הופכים את התבנית וממשיכים לאפות 10 דק‘ נוספות בחום של 170 מעלות.
13. מקררים את החלות ומגישים.

המתכון באדיבות בית הספר 'דנון'.

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
חלה לשבת מתכון
תאריך פרסום
ציון ממוצע
3.51star1star1star1stargray Based on 10 Review(s)