Rate this post
מכונת פסטה חשצלית AMPIA 150

חמין מרוקאי מתכון

חמין מרוקאי מתכון

350 גרם ( 3 כוסות ) גרגירי חומוס מושרים במים למשך לילה.
4-5 חתיכות בשר עם עצם (אוסובוקו)
2 עצמות מוח
6-8 תפוחי אדמה
2 בטטות
8 ביצים
מלח לפי טעם
פלפל שחור לפי טעם
1/2 כפית פפריקה
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית כמון
1 ראש שום קטן
8-10 כוסות מים
4 שיני שום
1 תמר
250 גרם חיטה או גריסים מושרים במים כשעה.
1 כוס גרגירי אורז שטוף היטב
1 כוס מים





אופן הכנה :
1.מסדרים בבסיס הסיר את גרגירי החומוס,חתיכות הבשר,העצמות,תפוחי האדמה,הבטטות והביצים.
2. מערבבים את המלח,הפלפל השחור,הפפריקה,הכורכום והכמון עם שיני השום.
3. בוזקים מחצית מתערובת התבלינים לסיר ויוצקים מים עד כדי כיסוי כל החומרים בסיר.
4. מניחים את התמר ומבשלים על אש בינונית עד לרתיחה.
5. מכניסים את החיטה לשקית "קוקי",מתבלים במעט מלח,פפריקה,כמון וכורכום ובשני שיני שום. יוצקים חצי כוס מים וסוגרים את השקית היטב. רצוי לחרר 2-3 נקבים בעזרת קיסם בכל שקית "קוקי".
6. מכניסים את גרגירי האורז לשקית "קוקי" ,מוסיפים כוס מים, את המחצית השניה של תערובת התבלינים,מתבלים במעט מלח ו-2 שיני השום הנותרים. סוגרים היטב. רצוי לחורר 2-3 נקבים בעזרת קיסם בכל שקית "קוקי ".
7. כאשר נוזלי החמין רותחים, מוסיפים את שקיות ה"קוקי" אל החמין והביצים.
8. ממשיכים לבשל על פלטה חשמלית או תנור בחום נמוך של פלטה כל הלילה.

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
חמין מרוקאי מתכון
תאריך פרסום
ציון ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
מכונת פסטה חשצלית AMPIA 150