Rate this post

:מצרכים

גרם סוכר x150

  גרם חמאה חתוכה לקוביות בטמ'פ החדר x100

תפוחים x10

(בצק עלים (מומלץ מאוד שיהיה על בסיס חמאה




אופן הכנה:

תחממו תנור ל-180 מעלות.

1. קלפו את כל התפוחים, תוציאו להם את הליבה ותפרסו לחצי. את התפוחים המוכנים שימו בקערה בצד.

הכנת קרמל (זמן הכנה: 5 דק' בערך)

2. בתוך סיר (בהיר*) על להבה בינונית-נמוכה, שימו סוכר ו2 כפות מים ותתחילו 'לגלגל' מעט את הסיר. (אל תערבבו אותו עם כף בשום שלב!!!)

3. ברגע שהסוכר מתחיל להחליף צבע לחום בהיר בקצוות, תגלגלו את הסיר בתנועות סיבוביות כדי שהצבע יתפזר בצורה שווה ויגיע גם למרכז.

4. תחזרו על שלב 3 בכל פעם שהסוכר מתחיל להתקרמל ולקבל צבע.

5. כשכל הסוכר נמס והחליף צבע  לגוון חום ענברי- אדמדם, תנמיכו את הלהבה להכי קטנה ותוסיפו חמאה (תעשו את זה בזהירות כי הקרמל רותח). ותגלגלו עד שהחמאה נמסה.

6. את הקרמל המוכן תשפכו במהירות לתוך תבנית שבה תאפו את הטארט עצמו.

הרכבה:

7 . תסדרו את התפוחים מעל הקרמל, כשהם צפופים (הם מתכווצים מאוד בזמן האפייה).

8. תאפו בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 40 דק. (תבדקו מפעם לפעם שהתפוחים לא נשרפים, אם כן, קחו נייר כסף ותעטפו אותם). לאחר האפייה אפשר לפזר מעל טיפה קינמון (לא חובה). ומניחים בצד.

9. קורצים עיגול מהבצק עלים בעזרת רינג או צלחת, יוצרים עליו חריצים עם מזלג, ו'מלבישים' מעל התפוחים. (אפשר להבריש עם ביצה טרופה).

10 .ממשיכים לאפות ב180 מעלות למשך חצי שעה נוספת.

11.  מצננים 5 דק' והופכים.

אפשר להגיש בצד שמנת חמוצה או קרם פרש.

טיפ – ניקוי כלי שהתקשה בו קרמל

אם נשאר קצת קרמל בתוך הסיר שבו בישלתם אותו והוא התקשה, זה לא ירד אם תשטפו במים וסבון.

כדי להוריד את השאריות – תוסיפו לתוך הסיר מים ותביאו לרתיחה על האש, אחרי שהסיר רתח תשפכו את המים ותשטפו כרגיל עם מים וסבון – והכל ירד.

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
טארט טאטן עם בצק עלים
תאריך פרסום