3.5 (70%) 8 votes


כרובית מופרדת לפרחים או משקית קפואה (אפשר להכין גם עם ברוקולי)
לציפוי
50 גר' מוצרלה מגורדת או גאודה
3 כפות פירורי לחם
10 עלים קצוצים מגבעולי פטרוזיליה
3 בצל ירוק חתוכים לטבעות דקות
לרוטב הבשמל
50 גר' חמאה
2 כפות קמח רגיל
200 מ"ל חלב (כוס חד פעמית לשתייה חמה)
1 מיכל שמנת לבישול 15%
100 גר' פרמז'ן מגורדת
150 גר' מוצרלה מגורדת או גאודה
מלח + פלפל גרוס
כפית חרדל דיז'ון חלק




אופן ההכנה
1מחממים תנור ל- 200 מעלות..
2מרתיחים בסיר מים עם 3 כפות מלח. מכניסים את הכרובית לחליטה של 7 דק' בלבד. .
3שומרים בצד כוס ממי הבישול ומסננים את הכרובית..
4מערבבים בקערה את כל מרכיבי הציפוי ומניחים בצד..
5בסיר ממיסים את החמאה, מוסיפים 2 כפות קמח ומערבבים היטב..
6מוסיפים בהדרגה את החלב ואת השמנת ומערבבים תוך כדי ההוספה..
7מוסיפים את הגבינות ובסוף את החרדל. אם יצא סמיך מדי מוסיפים מעט ממי הבישול ששמרנו בצד. בוזקים מלח ופלפל לפי הטעם..
8מכניסים את הכרובית לסיר הרוטב ומצפים אותה היטב עם הרוטב..
9מניחים בתבנית את הכרובית המוקרמת עם כל הרוטב, מפזרים מעליה את הציפוי..
10מכניסים לתנור ל- 20 דק' או עד שמשחים..

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
כרובית אפויה בתנור עם גבינות
תאריך פרסום
ציון ממוצע
31star1star1stargraygray Based on 3 Review(s)