Rate this post


מצרכים:
1 כרוב גדול
1 כוס אורז בסמטי
1 בצל קצוץ
1 גמבה קצוצה
1 גזר מגורד
1 עגבניה
2 כוסות מים רותחים
מעט כוסברה

לרוטב:
2 קופסאות רסק עגבניות
כוס מים רותחים
מלח
פלפל
פפריקה




אופן הכנה:
1. בסיר מטגנים את הבצל במעט שמן עד שהוא נהיה שקוף,מוסיפים את הגזר ,הגמבה והאורז בסמטי,מוסיפים מעט מלח ופלפל ומערבבים.
2. מוסיפים לסיר 2 כוסות מים רותחים ומערבבים שוב.
3. אל תוך הסיר,סוחטים את מיצי העגבניה,מביאים לרתיחה ומעבירים לאש נמוכה.
4. שמים את הכרוב בתוך שקית וקושרים את השקית, מכניסים למיקרוגל ל-5 דקות, כאשר מדי שתי דקות בודקים את הכרוב אם הוא התרכך.
5. לאחר 5 דקות,נותנים לזה להצטנן טיפה ואז פותחים את השקית.
6. מתחילים בהכנת הרוטב: שמים בסיר נפרד את רסק העגבניות,מים רותחים ומערבבים,מתבלים מלח,פלפל,פפריקה ומבשלים עד להסמכה של של הרוטב.
7. מוציאים את הכרוב מהשקית ומתחילים בפירוק הכרוב לעלים ומכניסים לתוך קערה עם מים רותחים ומסננת.
8. מוסיפים לאורז מעט כוסברה ומערבבים.
9. שמים במרכז הכרוב את מילוי האורז ומגלגלים ומסדרים בסיר מעל הרוטב העגבניות,מוסיפים חצי כוס מים רותחים,מכסים את הסיר ,מעבירים לאש נמוכה ומבשלים עד שההכרוב מתרכך(בערך 10 דקות).
10. לאחר ריכוך הכרוב,מפזרים מעט כוסברה מלמעלה ומגישים.

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
כרוב ממולא באורז
תאריך פרסום