לביבות ריקוטה ירוקות ופריכות – שף דוד נאמן

מצרכים לביבות ריקוטה

150 גרם קישואים או זוקיני ירוק מגורד בפומפיה עבה או מעבד מזון.
100 גרם פרחי ברוקולי טרי (של חברת פרי הגליל) שטופים היטב וקצוצים דק.
כוס עלי תיבול טריים מכל מיני סוגים קצוצים דק (שמיר/טרגון/כוסברה/פטרוזיליה).
2 בצלצלי שאלוט קצוצים דק(לא חובה).
50 גרם גבינה ריקוטה.
2-3 ביצים בהתאם לסמיכות התערובת.
3 כפות גדושות קמח לבן רגיל.
חצי כפית מלח.
חצי כפית פלפל שחור טחון.
קורט אגוז מוסקט טחון.
20 גרם חמאה.
3 כפות שמן קנולה או חמניות לטיגון.





אופן הכנה :
1. מחממים מחבת, ממיסים את החמאה ומטגנים בה בעדינות על אש בינונית עד למצב שקוף את בצלצלי השאלוט הקצוצים,מצרפים למחבת את עשבי התיבול ואת הברוקולי לטיגון קצר של 30 שניות,תוך כדי ערבוב (במידה ולא השתמשנו בשאלוט לטגן את עשבי התיבול והברוקולי ישירות בחמאה) , מעבירים את התערובת לקערת ערבוב ומניחים בצד להתקררות.
2. מגרדים את הזוקיני או הקישואים,מניחים במגבת או בבד וסוחטים עד ליציאת כל הלחות והמים.
3. לקערת הערבוב שלנו עם התערובת של עשבי התיבול, הברוקולי והשאלוט, מצרפים את הזוקיני או הקישואים המגורדים, את הביצים, את הריקוטה ואת הקמח ומערבבים היטב לתערובת אחידה, מתבלים במלח ופלפל ומעט אגוז מוסקט טחון.
4. במחבת רחבה (טפלון ,NON STICK) מחממים את השמן לאחר מכן מכניסים כף גדושה של התערובת, כמו שמטגנים לביבות.
5. משטחים קלות את הלביבה ונותנים לה טיגון על אש בינונית במשך 3-4 דקות עד להזהבה, לאחר שהלביבה שלנו התייצבה, הופכים אותה ומטגנים מצד שני לעוד מספר דקות עד להכנה מלאה.
6. מעבירים את הלביבות המוכנות לנייר סופג ומגישים לצד סלט ירוק רענן, רבע לימון ומעט גבינת שמנת נפוליאון.

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
לביבות ריקוטה ירוקות ופריכות
תאריך פרסום