Rate this post
מכונת פסטה חשצלית AMPIA 150

לזניה חצילים

מצרכים ללזניה חצילים

2 חצילים בינוניים.
50 גרם גבינה צהובה מגורדת או פרמזן

למלית:
1 ביצה.
250 גרם גבינת ריקוטה/שמנת לבישול .
150 גרם גבינה צהובה מגורדת.
3 כפות פסטו מוכן או עלי בזיליקום קצוצים דק.
50 גרם בולגרית מפוררת.
מלח.
פלפל.

לרוטב:
3 שיני שום קצוצות.
כוס מים חמים.
1 קופסה רסק עגבניות.
1 כף פסטו מוכן או עלי בזילקום קצוצים דק.





אופן הכנה :
1. לוקחים את החצילים וחותכים אותם לפרוסות ארוכות (לאורך).
2. מניחים את פרוסות החצילים על מגש, מפזרים מעל מלח ונותנים להם לנוח כ-20 דקות, לאחר מכן סוחטים מהם את הנוזלים וכך מוציאים מהם את המרירות.
3. מכניסים את פרוסות החצילים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך 15-20 דקות.
4. לוקחים את כל חומרי המלית(גבינה צהובה,פסטו,מלח,פלפל,בולגרית,ביצה,ריקוטה) ומערבבים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה ולא נוזלית.
5. מתחילים בהכנת הרוטב, מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה( שום,רסק עגבניות,מים חמים, פסטו) עד לקבלת תערובת אחידה.
6. בתבנית נקייה יוצקים 1/3 מהרוטב.
7. לוקחים את פרוסות החצילים והמלית, בכל פרוסת חציל שמים מעט מהמלית ומגלגלים, חוזרים על הפעולה עם כל פרוסות החצילים.
8. שמים את פרוסות החצילים המגולגלות מעל הרוטב בתבנית, מעל ניצוק את הרוטב שנשאר (2/3 מהכמות המקורית) ומעל נפזר 50 גרם גבינה צהובה או פרמזן נכניס לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 220 מעלות למשך 20-25 דקות.

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
לזניה חצילים מתכון
תאריך פרסום
מכונת פסטה חשצלית AMPIA 150