Rate this post
סדנת בישול איטלקי

לחם שום גבינות נתלש
לבצק:
30גרם שמרים טריים או כף וחצי שמרים יבשים
500 גרם קמח מנופה
2 כפות סוכר
180 גרם חלב (3/4 כוס)
60גרם חמאה מומסת
2 ביצים בגודל M
כפית מלח
למלית:
3 שיני שום כתושות
70 גרם חמאה רכה מאוד (אפשר גם מומסת)
4 כפות כוסברה/ בזיליקום או כל עשב טרי שאתם אוהבים קצוץ דק
100 גרם גבינה קשה מגורדת (צהובה / פרמז'ן / גאודה / קשקבל) או שתעשו מיקס של כמה גבינות
מלח – לפי הטעם




אופן ההכנה:
1. לתוך קערת המיקסר מכניסים את החומרים רטובים: חלב, ביצים, חמאה מומסת ומקציפים קלות (ידנית).
2. מוסיפים את החומרים היבשים: סוכר, שמרים מפוררים, קמח ומלח ומתחילים ללוש עם וו גיטרה בערך 10 דקות על מהירות בינונית, או עד שהבצק התאחד, נפרד מדפנות הקערה והוא רך ונעים למגע.
3. מעבירים את הבצק לקערת פלסטיק גדולה, מכסים ניילון נצמד או מגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח (בערך שעתיים).
4. מכינים את החמאת שום- מערבבים את כל חומרי המלית יחד ומניחים בצד.
5. לאחר שהבצק תפח מקמחים משטח עבודה, מניחים עליו את הבצק ומתחילים לרדד עד לעובי של 5-7 מ"מ.
6. בינתיים נכין את החמאת שום- נערבב יחד את החמאה, כוסברה קצוצה, שום ומלח (לפי הטעם שלכם).
7. מורחים את החמאה על הבצק (אם אתם מתקשים למרוח עם לקקן, תמרחו עם היד) , מפזרים גבינה בצורה אחידה לאורך כל הבצק ( אל תשימו יותר מדי גבינה אלא לכיסוי עדין).
8. מחלקים את הבצק ל4 חתיכות עבות אחידות (אפשר גם ל6 אם אתם רוצים יותר שכבות), אם החתיכות לא חופפות בגודל זה בסדר גמור.
9. מחלקים שוב את הבצק , הפעם לריבועים (בין 5-6 – תחתכו לפי גודל התבנית שלכם).
10. משמנים את תבנית האפייה ומתחילים לסדר:
*הערה: מי שאופה בתבניות טפלון, נירוסטה ואלומיניום יש לשמן אותן ולרפד בנייר אפייה כדי שיהיה קל לחלץ את המאפה. בתבניות חסינות מסוג פיירקס או
חרס אין צורך לשים נייר אפייה.
את המלבן הראשון מצמידים לדופן התבנית 'בעמידה' כשהצד החלק הוא הגב וצד הגבינות פונה אלינו. ממשיכים כך הלאה כמו דומינו עם כל שאר המלבנים, כך שהצד של הגבינות תמיד פונה אלינו. את המלבן האחרון לא מצפים והוא בעצם סוגר את המאפה כולו.
11. מתפיחים פעם נוספת, בערך 30 דקות, ובינתיים מחממים תנור ל175 מעלות טורבו.
12. אופים בערך כחצי שעה, עד שהמאפה הזהיב, תפח והגבינה מבעבעת.
הערה: אל תמקמו את התבנית גבוה בתנור.
13.מצננים מעט עד שניתן להוציא את המאפה מהתבנית (לא מאפשרים למאפה להתקרר לחלוטין בתוך התבנית). מגישים מיד.

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
לחם שום מתכון
תאריך פרסום
ציון ממוצע
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)