לחמניות שום ביתיות

3.9 (78.18%) 11 votes
מכונת פסטה חשצלית AMPIA 150

מתכון ללחמניות שום ביתיות

מצרכים למתכון ללחמניות שום ביתיות

1 כפית של שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1/2 כוס חלב חמים
1 ביצה גדולה טרופה
2 כוסות קמח
3 כפות חמאה
3/4 כפית מלח
1/2 כפית אבקת שום או כפית שום טרי קצוץ
2 כפות בצל ירוק או פטרוזיליה





1.בקערה שופכים את השמרים מוסיפים את הסוכר והחלב ומערבבים.
2. מוסיפים את הביצה ואחרכך את הקמח ואת החמאה וממשיכים לערבב.
3. מוסיפים את המלח השום והבצל ירוק או הפטרוזיליה ובעזרת כף עץ חזקה או מיקסר ממשיכים לערבב 5 דקות עד שהבצק לא נדבק לקצוות הקערה.
4. מכסים ומתפיחים למשך שעה וחצי.
5. לאחר התפחה מעבירים למשטח מקומח ויוצרים כדור.
6. מחלקים ל-10 חלקים שווים, מרדדים ומגלגלים ללחמניות בצורה אובלית.
7. מכסים ומתפיחים למשך חצי שעה.
8. מברישים עם ביצה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך כ-25 דקות.

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
לחמניות שום ביתיות
תאריך פרסום
ציון ממוצע
3.51star1star1star1stargray Based on 27 Review(s)
מכונת פסטה חשצלית AMPIA 150

← מתכון קודם

מתכון הבא →

6 Comments

  1. בעילום שם

    הלחמניות לא יצאו כמו בסרטון בכלל
    יצאו קשות ואפילו קצת יבשות

    • היי צר לי לשמוע, קיבלנו דווקא תגובות טובות, ואפשר לראות תגובות טובות של אנשים שעשו את זה בדף הפייסבוק.
      על פניו שלחמניות כאלה יוצאות יבשות נובע בעיקר מחום תנור לא נכון,תפיחה לא נכונה או אי הקפדה על שלבי המתכון או כמות הקמח.
      מומלץ לעשות בדיוק כמו שמודגם בסרטון אחד לאחד ואז ההצלחה מובטחת, זה מתכון שנוסה בהצלחה לפני שפורסם.

  2. האם אפשר להמיר חלב במים כדי שהמאפה יהיה פרווה? ואם ניתן- כמה מים?

    • היי יעל ,במקום החלב יש להוסיף אותה עמות של מים כלומר חצי כוס ואת החמאה ניתן להחליף במרגרינה.

  3. כמה גרם יש ב3 כפות מרגרינה?

כתיבת תגובה