Rate this post


מצרכים :
4-5 עלי דפנה
10 גרגירים של פלפל אנגלי
לשון
2 קופסאות פטריות שמפיניון
2 עגבניות
2 גמבות קטנות חתוך לרצועות
רבע צרור כוסברה קצוצה
חצי כפית כורכום
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח
חצי כפית ראס אל חנות
1 בצל גדול
כוס וחצי מים רותחים




אופן הכנה:
1. שמים בסיר לחץ או סיר רגיל את הלשון,עלי דפנה ופלפל אנגלי.
2. שמים מים בסיר עד לכיסוי הלשון.
3. סוגרים את הסיר לחץ ומבשלים כ-45 דקות(במידה וזה סיר רגיל מבשלים יותר).
4.לאחר 45 דקות, מוציאים את הלשון ונותנים לה להקרר לפני שמתחילים לעבוד עם הלשון.
5. קוצצים את הבצל ומטגנים את הבצל עד למצב של שקיפות.
6. מקלפים את הלשון הקרה ביד או בעזרת סכין ומקלפים את כל השכבה העליונה.
7. לאחר שהבצל הגיע לשקיפות,מוסיפים לסיר את הכורכום.
8. מוסיפים את הפטריות אל הסיר ומבשלים מעט.
9. פורסים את הלשון לפרוסות בעובי של חצי סנטימטר.
10 מגרדים את 2 העגבניות ומוסיפים לסיר עם הבצל והפטריות.
11. מוסיפים אל הסיר את הפלפל השחור וראס אל חנות.
12. מוסיפים חצי מים רותחים ומביאים לרתיחה.
13. מוסיפים את המלח והגמבה ומערבבים.
14. מסדרים את פרוסות הלשון בסיר (הלשון צריך לשבת בתוך הרוטב )
15. מפזרים מעל את הכוסברה הקצוצה גס, מנמיכים את האש,מכסים את הסיר ומבשלים כ-45-50 דקות.
16. מכבים את האש ומגישים.

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
לשון ברוטב פטריות מתכון
תאריך פרסום