Rate this post

מתכון למעקודה של תומר תומס


10 ביצים אקסטרא לארג'
3 גזרים מקולפים ומבושלים
3 ביצים קשות
חצי שקית (5 גרם) אבקת אפייה
מיץ לימון מחצי לימון
כפית וחצי פלפל שחור גרוס
2 כפיות מלח
כוס אפונה ירוקה
חצי חבילה של פטרוזיליה קצוצה
חצי חבילה של כוסברה קצוצה
חצי כוס שמן קנולה רגיל
6-7 תפוחי אדמה גדולים מבושלים וקלופים





הוראות הכנה:
1. בקערה, מרסקים את התפוח אדמה ומוסיפים את המיץ לימון.
2. מוסיפים את הביצים לתוך התפוחי אדמה ואת האפונה ,הכוסברה והפטרוזיליה.
3. חותכים את הגזר המבושל לקוביות גדולות ומוסיפים לתפוחי האדמה.
4. מוסיפים את התבלינים:פלפל שחור גרוס,מלח ומערבבים בעדינות בלי למעוך.
5. מוסיפים לתערובת את אבקת האפייה ומערבבים בעדינות.
6. מוסיפים 2 כפות שמן ואת הביצים הקשות חותכים לחתיכות גדולות ומוסיפים לתערובת ושוב מערבבים.
7. שמים שמן בסיר רחב, מכסים בנייר אפייה ומוסיפים עוד שמן מעל נייר האפייה ומורחים.
8. שופכים את התערובת לסיר ומשטחים ומיישרים.
9. שמים את הסיר 5 דקות על אש גבוהה ומנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות על אש נמוכה .
10. מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-35 דקות.
11. לאחר כ-35 דקות מכניסים קיסם או סכין במרכז הפשטידה, במידה ויוצא יבש ,הפשטעדה מוכנה.
12. על מנת להקל על הוצאת הפשטידה, לוקחים קערה עם מים קרים, טובלים בתוכה מגבת ופורסים את המגבת על קרש חיתוך,ושמים את הסיר מהתנור על המגבת,
הפטנט עוזר לשחרר את הפשטידה יותר בקלות.
13. שמים צלחת מעל הסיר והופכים את הסיר, ומסירים את נייר האפייה.
14. נוותנים כמה דקות להתקרר, פורסים ומגישים.

בהצלחה

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
מעקודה מתכון של תומר תומס
תאריך פרסום
ציון ממוצע
31star1star1stargraygray Based on 6 Review(s)