Rate this post

מרק אפונה מתכון – תומר תומס

מצרכים למרק אפונה

3 שיני שום
2 כפיות כמון
חצי כפית כורכום
כפית פפריקה אדומה
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
500 גרם אפונה ירוקה יבשה לאחר שבררנו וניקינו
2 גזרים או חצי בטטה
בצל גדול או 2 קטנים
2 ליטר מים חמים





אופן הכנה:

1. מחממים כוס של שמן בסיר וקוצצים את הבצלים.
2. מטגנים את הבצל עד שהוא שקוף ומוסיפים את שיני השום ומערבבים.
3. מוסיפים את הגזרים או הבטטה.
4. מתחילים להוסיף את התבלינים:כורכום,פפריקה,פלפל שחור גרוס ומערבבים.
5. מוסיפים את המים החמים ומערבבים, מוסיפים את האפונה היבשה ושוב מערבבים.
6. מרתיחים ומבשלים 40 דקות, ואז מוסיפים את הכמון והמלח וממשיכים לבשל 10-20 דקות נוספות ,עד שהאפונה מתרככת.
7. לאחר שעה טוחנים את המרק באמצעות מוט בלנדר.
8. אם המרק סמיך ניתן להוסיף מים חמים.
מומלץ לסחוט לימון מלמעלה

אהבתם שתפו את המתכון.
הכנתם, כתבו בתגובות למטה איך יצא לכם,זה המקום גם לשאול שאלות בקשר למתכון.

בתאבון!!!

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
מרק אפונה של תומר תומס​
תאריך פרסום