Rate this post

מצרכים:

2 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות
3 גזרים חתוכים לקוביות
2 בצלים קצוצים
2 גבעולים של טימין
1 כפית מלח
2 כפות מרק עוף
קורט אגוז מוסקט
חצי כפית פלפל לבן
1 מיכל שמנת מתוקה לבישול 15% (250 מ"ל)
6-7 כוסות מים רותחים (עד לכיסוי הירקות)
בזילקום לקישוט




אופן הכנה:
1. מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
2. בזמן שהבצל שקוף מוסיפים עלי טימין משני גבעולים וממשיכים לערבב.
3. לאחר שהבצל הזהיב,מוסיפים את הבטטה ומערבבים.
4. מוסיפים את הגזר לסיר וממשיכים בערבוב.
5. מוסיפים את המים הרותחים עד לכיסוי הירקות.
6. מוסיפים את המלח,מרק עוף,פלפל לבן ומביאים את המרק לרתיחה.
7. לאחר רתיחה,מנמיכים את האש ומכסים את הסיר ונותנים למרק להתבשל כ-40 דקות עד שהירקות רכים.
8. לאחר 40 דקות טוחנים את המרק באמצעות מוט בלנדר עד למרקם חלק.
9. שמים בקערה את מיכל השמנת,שופכים לתוך השמנת שליש מהמרק,מערבבים היטב ומחזירים את המרק עם השמנת לסיר(השוואת טמפרטורות).
10. מביאים את המרק לרתיחה עדינה(זהירות לא לבשל יותר מדיי)
11. שמים קורט אגוז מוסקט,מערבבים ומגישים. ניתן לקשט בעלי בזיליקום

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
מרק בטטה שמנת וגזר
תאריך פרסום