Rate this post

מצרכים:

חצי כף מלח
חצי כף פלפל שחור
3 כפות טחינה גולמית
3 גזרים
3 תפוחי אדמה( חתוכים ל-4 או 6 ,תלוי בגודל)
3 בצלים
2 שיני שום קצוצות
2 גבעולי סלרי עם העלים קצוצים
1.5 ק"ג בשר מספר 2
2 ליטר מים רותחים




אופן הכנה:
1. חותכים את הבשר לקוביות בינוניות.
2. שמים בסיר 3 כפות שמן קנולה בסיר ועושים סגירה לבשר(לא לשים הרבה חתיכות בו זמנית) עד להשחמה.
3. קוצצים את הבצל,מוציאים את הבשר לאחר הסגירה ושמים בצד.
4. בסיר שעשינו סגירה לבשר, מטגנים את הבצל עד להזהבה.
5. חוצים את הגזרים לחצי ופורסים לחתיכות ומוסיפים את הגזר לבצל השקוף.
6. מוסיפים את שיני השום הקצוצות, מוסיפים כוס וחצי מים רותחים ואת הטחינה הגולמית ומערבבים.
7. מוסיפים את הבשר שסגרנו,מוסיפים את הסלרי עם העלים.
8. מוסיפים את המים הרותחים הנותרים (בערך 6.5 כוסות,סה"כ 2 ליטר מים רותחים) ומערבבים.
9. מתבלים בפלפל שחור ומלח ונותנים לזה להתבשל כשעה.
10. לאחר שעה מוסיפים קוביות תפוחי אדמה ומבשלים את המרק עוד שעה(סה"כ שעתיים)
11. מעבירים לטאגין המשמש לכלי הגשה ומגישים.

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
מרק בשר עם ירקות שורש וטחינה
תאריך פרסום