Rate this post


מצרכים:
1 ק"ג עגבניות
2 תפוחי אדמה
1 שן שום
2-3 בצלים
2 ענפי סלרי
פלפל חריף ( לא חייב)
כוס חד פעמי של אורז
3 כפות שמן
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כף פפריקה מתוקה
כף וחצי מרק עוף
מלח




אופן הכנה:
1. מחממים את השמן, קוצצים את הבצלים לקוביות,ומטגנים עד שהבצל שקוף,מוסיפים פלפל חריף וממשיכים לטגן.
2. מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות כמוכן קוצצים את הסלרי.
3. משאירים 2-3 עגבניות בצד ואת כל שאר העגבניות ביחד עם שן שום מגרדים.
4. מקלפים את העגבניות שהשארנו בצד ,חותכים לקוביות ומוסיפים לעגבניות המגורדות.
5. מוסיפים לסיר כף פפריקה ומערבבים ומוסיפים את העגבניות המגורדות עם שן השום ושוב מערבבים.
6. מוסיפים חצי כפית פלפל שחור גרוס ואת המרק עוף ומערבבים,מוסיפים את הסלרי וקוביות תפוחי האדמה ושוב מערבבים.
7. מוסיפים 2 ליטר מים רותחים ומשאירים לרתיחה.
8. חותכים5-6 פרוסות לקוביות,שמים בקערה, מפזרים מעל זעתר,שמן זית,מערבבים ומכניס לתנור עד להשחמה (או להקפיץ במחבת), שמים בתנור ל-5 דקות.
9. ניתן להוסיף רבע כפית ראס אל חנות על מנת ליצור ארומה.
10. לאחר רתיחה,בודקים טעמים וניתן להוסיף טיפה מלח וטיפה פלפל שחור ונותנים לזה עוד 10 דקות בישול.
11. מוסיפים את האורז, מערבבים מכסים את הסיר ונותנים להתבשל עוד רבע שעה.
12. מוציאים את הקרוטנים.
13. שמים את המרק בצלחת ,שמים מעל קרוטונים ומגישים.

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
מרק עגבניות עם אורז וקרוטונים של תומר תומס
תאריך פרסום
ציון ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)