5 (100%) 1 vote

מתכון למוח בסגנון מזרחי

מצרכים למתכון מוח בסגנון מזרחי

2 ראשים של מוח
2 כפות גדושות רסק עגבניות
2.5 כפיות מלח
כפית סוכר
שיני שום קלופות מראש וחצי של שום.
1 כפית כורכום
4 כפיות פפריקה מתוקה גרוסה
1 כפית פלפל שחור
4 כפיות פפריקה מתוקה אדומה
3 כפיות גדושות כמון
פלפל חריף
צרור כוסברה קצוץ
פלפל אדום חריף יבש
2 כוסות חד פעמי של גרגרי חומוס שהושרו כל הלילה ובושלו
שמן
1 ליטר מים רתוחים





אופן הכנת המוח:

1. את המוח במידה ולא קניתם נקי,יש לחלוט במים חמים ואז מעבירים למי קרח ובעדינות מסירים את הקליפה.
2. לסיר על אש בינונית מוסיפים שמן ולאחר שהתחמם מוסיפים את הרסק העגבניות ומטגנים עד שהרסק מחליף צבע.
3. לאחר שהחליף צבע,מוסיפים את השום ,פלפל חריף,הפלפל היבש,כורכום,פפריקה מתוקה,פפריקה מתוקה גרוסה,פלפל שחור ומטגנים כ- 5 דקות עד לקבלת צבע יפה.
4. מוסיפים את גרגרי החומוס המבושלים ומוסיפים כליטר מים רתוחים עד לכיסוי החומרים בסיר.
5. מבשלים כחצי שעה עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך.
6. מוסיפים את המלח,כמוןומערבבים ומתחילים לסדר את המוח בסיר, ומבשלים כ-20 דקות.
7. לאחר 10 דקות בישול של המוח ברוטב מפזרים מעל צרור כוסברה קצוץ.
8. מסירים מהאש ומגישים.
המתכון באדיבות תומר תומאס-בשר ברמה אחרת.

בתאבון!!!

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
מוח בסגנון מזרחי -תומר תומאס
תאריך פרסום