Rate this post

מצרכים:
1 ק"ג קמח לבן מנופה
2 אבקת אפיה
2 כפות גדושות של שמרים
כף קצח
כף אניס
כוס אגוזי מלך
כוס סוכר
כף שומשום
כוח וחצי של צימוקים שטופים
4 ביצים
כוס שמן
2 כוסות מים
סוכר וניל או כפית מי זהר




אופן הכנה:
1. בקערה שמים את הקמח,ביצים,שמרים,קצח,אניס,שומשום,שמן,צימוקים,סוכר.
2. שמים בשקית את אגוזי המלך וקוצצים אותם ומוסיפים לתערובת הקמח ביחד עם אבקת אפיה ,מי זהר ומים ומערבבים את הכל לבצק אחיד,הבצק אמור להיות קצת דביק.
3. מכסים את הבצק בקערה עם ניילון נצמד ומתפיחים את הבצק(ניתן לשים ראש שום מלמעלה לזירוז תפיחה) כחצי שעה עד להכפלת הנפח.
4. לאחר חצי שעה,מקמחים קלות את משטח העבודה,מחלקים את הבצק ל-4 ויוצרים נכל חלק נקניק מאורך ומשטחים מעט כפי שהודגם בסרטון.
5. מסדרים בתבנית עם נייר אפייה מכסים ומתפיחים רבע שעה נוספת.
6. לאחר רבע שעה,עושים חריצים בלחם מברישים עם חלמון מעורבב ברבע כוס מים,מפזרים מעל שומשום ומכניסים 30-40 לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות.
7. פורסים ומגישים.
יש אפשרות לפרוס ולהכניס ל-10 דקות נוספות בתנור בחום של 200 מעלות ואז מקבלים עוגיות בולו קריספיות לטבילה בתה.

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
עוגיות בולו טוניסאיות
תאריך פרסום