Rate this post

מתכון לקוסקוס של אסתר דורון צרפתי


מצרכים לקוסקוס:
כוס קוסקוס מחיטה מלאה או כל קוסקוס
כוס מים רותחים
מעט שמן

מצרכים למרק:
1.5 בצל
3 גזרים חתוכים לקוביות גדולות
4 בטטות קטנות חתוכים לקוביות גדולות
2 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות גדולות
דלעת חתוכה לקוביות
חצי סלרי חתוך
5-7 כוסות מים רותחים
מלח
מעט כורכום
2 כפות מרק עוף
מעט כוסברה קצוצה




אופן הכנה:
1. בסיר שמים 1 כוס קוסקוס ו-1 כוס מים רותחים, מערבבים, מכסים עם מכסה ומשאירים בצד 5 דקות,אחרי 5 דקות,מסירים את המכסה ומפוררים את הקוסקוס עם מזלג ומשאירים ללא מכסה בצד.
2. מתחילים בהכנת המרק: שמים את כל הירקות בסיר גדול על אש גבוהה,מוסיפים 5 כוסות מים רותחים ,מוסיפים מעט שמן ,מלח,מעט כורכום ומרק עוף , מערבבים היטב ומביאים לרתיחה ,מנמיכים טיפה את האש ומבשלים בין שעה לשעה וחצי.
3. לאחר כשעה, מוסיפים מעט כוסברה קצוצה ומערבבים,בודקים אם הירקות התבשלו,במידה וכן מסירים מהאש.
4. מגישים את המרק מעל הקוסקוס.

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
מתכון לקוסקוס - אסתר דורון צרפתי
תאריך פרסום