Rate this post

מתכון לקנלוני ממולא בגבינה ופטריות של מיכל ליובימוב

מצרכים:
חבילת קנלוני
בצל
(קופסת גבינת ריקוטה (250 גרם
סלסלות פטריות x2
כוס אחת של גבינת קשקבל/גאודה
חצי כוס גבינת פרמז'ן
חמאה
מלח ופלפל​

:רוטב בשמל
כוסות חלב x2
גרם חמאה x50
(גרם קמח (3 כפותx50
חצי כפית מלח
קורט פלפל וקורט אגוז מוסקט




אופן הכנה:

1. קוצצים בצל דק וחותכים פטריות לרצועות דקות.
2.מחממים מחבת וממיסים 25 גרם חמאה (רבע חבילה).
3.מוסיפים את הבצל ומרככים אותו על להבה נמוכה-בינונית מספר דקות.
4.מוסיפים עוד קוביית חמאה ואת הפטריות,מגבירים את הלבה, מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לטגן אותן עד שהן מתרככות (בשלב הזה הפטריות יתחילו להגיר נוזלים במחבת).
5.בקערה שמים את כל הגבינות ואת תערובת הפטריות והבצל (ללא הנוזלים שהצטברו במחבת).מתבלים בעוד מלח ופלפל. ומניחים בצד.
6.מכינים את הרוטב: ממיסים בסיר קטן חמישים גרם חמאה, מנמיכים את הלבה ומוסיפים קמח, מערבבים עם מטרפה עד שמתקבלת משחה אחידה.
7. מכבים את הלהבה, ותוך כדי טריפה מוסיפים 2 כוסות חלב + חצי כפית מלח + קורט פלפל שחור + קורט אגוז מוסקט (אל תשתוללו איתו – יש לו טעם *מאוד* חזק ומעט ממנו זה מספיק!)
8.מגבירים את הלהבה לבינונית- גבוהה, וטורפים את הרוטב בלי הפסקה עד שהוא נהיה סמיך (לוקח 5 דק' בערך).
9.מורחים שכבה דקה של רוטב בשמל על התבנית.
10.ממלאים שקית זילוף עם התערובת ולאחר מכן, ממלאים את הקנלוני.
11.מסדרים את הקנלוני על התבנית ומעל מורחים את יתר רוטב הבשמל.
12.סוגרים עם רדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות, 40 דק'.
13.פותחים את הכיסוי, מפזרים עוד קצת גבינה (קשקבל/גאודה/צהובה) ואופים עוד 5 דק' עד שהיא משחימה ומבעבעת.

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
קנלוני ממולא גבינה ופטריות מיכל ליובימוב
תאריך פרסום