Rate this post


מיכל ליובימוב מכינה מתכון של דיאנה לוין
2 כוסות חד פעמיות לשתייה קרה + 4 כפות קמח
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
כפית שטוחה מלח
1 ביצה
2 כפות שמנת מתוקה קרה

למילוי:
2 סלסלות של פטריות (חתוכות / קרועות גס)
2 ביצים
30 גרם חמאה
1 בצל קטן קצוץ
2 שיני שום כתושות
כפית עלי טימין
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
120 גרם שמנת לבישול = 3/4 כוס חד פעמית לשתייה קרה
150 גרם גבינה קשה מגוררת (קשקבל/אמנטל/ צהובה…) = 2.5 כוסות חד פעמיות לשתייה קרה
*טיפ של דיאנה : תשלבו כמה גבינות יחד (אפשר גם לפזר מעל בולגרית).




אופן ההכנה:
1. להכנת הבצק: במעבד מזון שמים יחד את כל מרכיבי הבצק ומעבדים 2 דקות עד שהבצק מאוחד, אם אין לכם מעבד מזון אז תערבבו יחד את כל חומרי הבצק ותלושו עד לאיחודם. חשוב לא לעבד יותר מידי!
*אם לכם אין זמן להתעסק עם הבצק, תוכלו פשוט לקנות בצק פריך למאפים מלוחים בסופר.
2.משטחים את הבצק שהתקבל לצורת דסקית, עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר חצי שעה עד שעה.
3.להכנת מילוי הקיש: מטגנים את הבצל בחמאה עד להזהבה.
4.מוסיפים את השום והפטריות, מוסיפים מעט שמן זית ומתבלים במעט מלח ופלפל וממשיכים לטגן עד שהפטריות מזהיבות.
5.מעבירים לקערה ומקררים קצת את התערובת, מוסיפים לקערה את יתר מרכיבי המלית , מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים.
6.מחממים תנור ל-180 מעלות.
7.מרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ על משטח מקומח (או עד שהגודל שלו מספיק כדי לכסות את דפנות התבנית).
* אל תעבדו עם הבצק ישירות אחרי שהוצאתם אותו מהמקרר, אלא תחכו כמה דקות על מנת שהוא יתרכך מעט ורק אז תתחילו לרדד.
8.מוסיפים את המילוי ואופים בתנור שחומם מראש למשך 45 דקות. רצוי לאפות בחלק התחתון של התנור.
9.מוציאים מהתנור ומקררים 20-30 דקות לפני ההגשה.

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
קיש פטריות מתכון
תאריך פרסום
ציון ממוצע
31star1star1stargraygray Based on 7 Review(s)