Rate this post

מצרכים:

1 כוס עדשים ירוקות
1 יחידה בצל גדול קצוץ
3 כף רסק עגבניות
1 כף אבקת מרק עוף
5 כף אורז
1 כפית מלח ופלפל




אופן ההכנה
1משרים את העדשים 20 דק' במים פושרים..
2בסיר בינוני מטגנים את הבצל ב-2 כפות שמן עד להזהבה. מוסיפים רסק ומים עד אמצע הסיר ומערבבים. נותנים רתיחה..
3כשרותח מוסיפים את העדשים לאחר ששטפנו וסיננו אותם ונותנים רתיחה נוספת (הפעם עם העדשים). כשרותח מכניסים מרק עוף, מערבבים היטב , מכסים עם המכסה ומבשלים 20 ד'..
4מתבלים במלח ופלפל וטועמים..
5מכניסים את האורז ומבשלים עם האורז עוד 20 דק'. אם חסר מים להוסיף מים רותחים בלבד. מערבבים מדי פעם..
6יוצא סמיך, מעדן ואוכלים עם לחם טרי וחם..
7אפשר להוסיף בשלב טיגון הבצל גם קוביות של בשר עגל ואז התבשיל הופך לבשרי ולא פחות טעים!.
8פשוט מטגנים את הבשר יחד עם הבצל וכל שאר השלבים לפי הכתוב..