4.5 (90%) 2 votes
מכונת פסטה חשצלית AMPIA 150

מתכון לסלט תפוחי אדמה מרוקאי

 

מצרכים לסלט תפוחי אדמה מרוקאי

חצי קילו תפוח אדמה.
קליפה של רבע לימון כבוש.
1 כף כוסברה קצוצה.
1 כף פטרוזיליה מסולסלת קצוצה.
2 שיני שום.
3 כפות שמן זית.
1 כף פפריקה.
1/2 כף כמון.
אבקת צילי.
2 כפות מיץ לימון
מלח.




1. מקלפים את התפוח אדמה וחותכים לקוביות.
2.שמים את הקוביות תפוחי אדמה בסיר ומכסים במים קרים, מביאים לרתיחה ומנמיכים אש וממשיכים לבשל עד שתפוחי האדמה רכים,מסננים ושמים בצד ומתחילים בהכנת הרוטב. (להקפיד לא לבשל יותר מדיי את תפוחי האדמה).
3. לוקחים רבע לימון כבוש , מפלטים ולוקחים את הקליפה בלבד , וחותכים לקוביות קטנות.
4. מגרדים את השום וקוצצים את הפטרוזיליה והכוסברה.
5. במחבת על אש נמוכה, שמים את השמן זית,מוסיפים את השום הקצוץ,הפפריקה,הכמון,ואבקת הצילי, מערבבים ומטגנים דקה אחת.
6. מוסיפים למחבת את המיץ לימון ומוסיפים את תפוחי האדמה המבושלים,מערבבים ומוודאים שהרוטב עוטף את תפוחי האדמה.
7. מוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה המסולסלת, מערבבים ומטגנים כ-2 דקות.
8. מוסיפים את קוביות הלימון כבוש ומערבבים.
9. טועמים ומוסיפים מלח בהתאם לטעם האישי,יש לזכור שהלימוש הכבוש מאוד מלוח, מערבבים דקה נוספת ומורידים מהאש.
לקישוט ניתן להוסיף כוסברה מלמעלה.
 

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
סלט תפוחי אדמה מרוקאי
תאריך פרסום
ציון ממוצע
1.51star1stargraygraygray Based on 2 Review(s)
מכונת פסטה חשצלית AMPIA 150