עוגה בחושה שוקולד תמרים מתכון


מצרכים:
2/3 כוס תמרי מג'הול ללא חרצנים (בערך 4 תמרים)
1/2 כוס סילאן
1/2 כוס סוכר חום דמררה
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים גדולות
1 חבילת חמאה (100 גר') מומסת
1/2 כוס קמח מלא (או 1/4 כוס קמח מלא ו- 1/4 כוס קמח שיבולת שועל)
2/3 כוס קקאו
1 כפית אבקת אפיה
קורט מלח





אופן הכנה
1. לחמם תנור לחום בינוני
2. במעבד מזון לרסק את התמרים והסילאן.
3. כשהם עיסה אחידה, להוסיף את תמצית הווניל, הביצים והחמאה המומסת עד לבלילה אחידה.
4. בקערה נפרדת מערבבים יחד את הקמח, הסוכר, הקקאו, אבקת האפייה והמלח.
5. מעבירים את בלילת התמרים לקערת הקמח ומערבבים היטב.
6. מוזגים את התערובת לתבנית משומנת (זהירות, לא למלא יותר מכ – 2/3 הגובה, העוגה תופחת).
7. אופים כ – 35-40 דקות.

קרדיט מתכון : ליה שומרון פינדר
אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
עוגה בחושה שוקולד ותמרים
תאריך פרסום