Rate this post

מפוספסת שוקו וניל וקצפת דבש אל תפספסו אותה !
אם אהבתם שתפו אותי, שתפו אותי
מהעוגה המהממת הזו למדתי בעיקר שקצפת עם דבש במקום סוכר זה חלום! חלום! ואם אתם אוהבים להעיז שימו גם כף טחינה בקצפת.
החומרים:
4 כוסות קמח
1 כף + כפית אבקת אפייה
3 ביצים שלמות מופרדות + 4 לבנים (4 צהובים לא משתמשים )
1.5 כוס סוכר
1 כוס דבש (ניתן להוסיף במקום הדבש עוד כוס סוכר)
2 כוסות חלב או מים
1.5 כוס שמן
1 כף תמצית וניל או 1/4 כפית גרגרי וניל
1/2 כוס אבקת קקאו
1/2 כוס מים
2 תבניות עגולות בקוטר 22 ס״מ
לקצפת:
2 חבילות שמנת מתוקה להקצפה (500 מ״ל)
4 כפות גדושות דבש (או סוכר למי שמעדיף)
כפית תמצית וניל איכותית או רבע כפית גרגיר וניל
להרטבת 2 העוגות העוגה: 1/2 כוס דבש מורתח עם חצי כוס מים




אופן ההכנה:
מקציפים את 7 החלבונים עם הסוכר והדבש (המלצה קטנה תמיסו אותו מעט במיקרו שלא יהיה קשה מידי) עד לקבלת בלילה אחידה , לא ממש קצף ביצים יציב רק ערבוב קל של 2 דקות , אפשר במיקסר חשמלי ואפשר גם ביד,
ואז מוסיפים את שאר החומרים: חלב/מים, וניל ושמן.
את הקקאו, 1/2 כוס מים ו3 חלמונים מערבבים בקערה נפרדת.
עכשיו יש לכם 2 קערות לבנה וחומה , מהלבנה מעבירים 3.5 כוסות לחומה ומערבבים היטב.
מחממים תנור ל175 מעלות.
משמנים 2 תבניות ויוצקים לכל תבנית לסירוגין 1/4 כוס תערובת לבנה ומיד 1/4 כוס תערובת חומה בדיוק למרכז עד לגמר כל הבלילות.
אופים כ45 דקות עד שקיסם יוצא יבש , מקררים לגמרי את 2 העוגות.
להרכבה:
מיישרים את החלק העליון של העוגה עם סכין – פורסים את החלק הבולט והמיותר. (אוכלים אותו)
טיפ נוסף לשלב זה: אפשר להרטיב/ להשקות את העוגות בחצי כוס דבש וחצי כוס מים מעורבבים היטב.
מכינים את הקצפת:
מקציפים את כל החומרים במיקסר חשמלי עד לקבלת קצפת סמיכה – לשמור היטב שלא יהפוך לחמאה.
1/3 מכמות הקצפת מורחים בין 2 העוגות ומצפים ב2/3 הקצפת שנותרה.
אוכלים ונהנים.

קרדיט מתכון: סימה ביטון בעלת קייטרינג רוזמרין

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
עוגה מפוספסת של סימה ביטון
תאריך פרסום
ציון ממוצע
3.51star1star1star1stargray Based on 10 Review(s)