Rate this post

:מצרכים
350 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
3 ביצים
100 גרם סוכר
3 כפות חלב
120 גרם קמח
1 כפית אבקת אפייה
100 גרם שקדים טחונים
ציפוי
סוכר
אבקת סוכר




:אופן הכנה
1. תרתיחו מים בתוך סיר קטן , ומעל תניחו קערה (שתשב מעליו מבלי שתיגע במים!) ובתוכה תמיסו תוך כדי ערבוב חמאה ושוקולד. כשהתערובת נמסה, תניחו בצד כשהקערה עדיין נמצאת מעל המים (אבל הגז מכובה).
2. במיקסר תקציפו ביצים וסוכר 5 דק' במהירות גבוהה.
3.בקערה גדולה, תשימו את השוקולד המומס ו1/3 מתערובת הביצים ותתחילו לקפל, כשהתערובת התאחדה תוסיפו את שאר התערובת, ושוב תערבבו עד שהכל מתאחד.
4.תוסיפו את החלב + קמח + אבקת אפייה ( שניפיתם מראש) וממשיכים לקפל.
5.מערבבים פנימה שקדים טחונים.
6. בשלב הזה אתם אמורים לקבל בלילה מעט נוזלית, תכסו את הקערה בניילון נצמד ותעבירו למקרר ל4 שעות עד לילה (עדיף לילה).
7.תחממו תנור ל190 מעלות (מומלץ במצב טורבו) ותכינו את חומרי הציפוי.
8. עם כף גלידה תתחילו להוציא כדורים קטנים מהתערובת, תגלגלו אותם ולאחר מכן תטבלו בסוכר ואז באבקת הסוכר (ככל שהתערובת שאתם עובדים איתה יותר קרה, ככה העוגיות ישמרו יותר על הצורה העגולה באפייה ופחות ישתטחו לכם).
9.תסדרו אותם במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ותאפו אותם 8 דק'.
10. כשהן יצאו מהתנור, העוגיות ירגישו לכם מאוד רכות אבל זה לגמרי בסדר כי אחרי שתצננו אותן על רשת הן יתקשו יותר. (הן אמורות להישאר רכות במרכז במרקם שמזכיר בראוניז).
11.תצננו לחלוטין ותשמרו בכלי אטום בטמפ' החדר.

דרגו את המתכון
recipe image
תאריך פרסום
ציון ממוצע
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)