4.2 (83.33%) 6 votes

עוגת שוקולד חמה כמו במסעדות

אין ספק זהו הקינוח הכי נמכר ברוב מסעדות ישראל.
קבלו את גרסת השחיתות עוגת שוקולד חמה הידועה גם בשם פונדנט שוקולד.
במשך השנים לאחר אינספור מחמאות התחלתי לחלק את המתכון לאנשים, ותמיד עלו 3 שאלות עיקריות:
1. כלכך הרבה ביצים?
2. למה זה בגרמים ולא בכוסות או כפיות?
3. איפה קונים את הקוקוטים ( כוס חד פעמית למאפינס מאלומיניום)
אז ככה יש פה המון ביצים כי יש בו מעט מאוד קמח.
העניין בגרמים מאוד חשוב, כל קונדיטור מתחיל לומד כי יש חשיבות לכל גרם , מאחר שכל הקונדיטוריה הינה בעצם סוג של מדע מדוייק.
אין לכם עדיין משקל מזון ביתי, רוצו לקנות,אם אתם רוצים לקבל את אותה תוצאה בכל פעם מחדש.
פעם היה מאוד קשה להשיג את תבניות האישיות מאלומיניום של המאפינס , היום כמעט בכל סופר או חנות חד פעמית מוכרים את הקוקוטים.

מצרכים לעוגת שוקולד חמה כמו במסעדות

300 גרם שוקולד מריר קצוץ .
300 גרם חמאה
6 ביצים
6 חלמונים
240 גרם סוכר
120 גרם קמח
חפיסה של שוקולד מריר/חלב/לבן





אופן הכנה :
1. מעל סיר מים (בן מארי) ממיסים את השוקולד והחמאה, יש לוודא כי לא נכנסים מים לתערובת.
2. מקציפים את הביצים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, מקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
3. מקפלים את הקמח אל תוך התערובת של החמאה והשוקולד.
4. שופכים בהדרגה מתערובת הביצים והסוכר אל תערובת השוקולד והחמאה , ועושים פעולת קיפול(השוואת טמפרטורות).
חשוב להוסיף כל פעם קצת על מנת לא לשבור את ההקצפה של הביצים, ולעשות קיפול בעדינות.
5. לכסות את כל התערובת ולהשאיר לפחות שעה במקרר עד שנוצרים בועות קלות בחלק העליון של התערובת.
6. מוציאים מהמקרר ובאמצעות כף גלידה ממלאים את הקוקוטים.
7. שמים במרכז העוגה קוביית שוקולד.
8. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ-12 עד 15 דקות (זהירות לא לאפות יותר מדיי).
9. העוגה מוכנה כאשר בראש העוגה יש שכבה קשה.

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
עוגת שוקולד חמה כמו במסעדות
תאריך פרסום
ציון ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)