4.5 (90%) 2 votes
מכונת פסטה חשצלית AMPIA 150




מתוך "אומנות הפטיסרי עם דודו אוטמזגין"

תבנית קפיץ 24

המרכיבים:

לעוגה:

220 מ"ל חלב

140 גרם קקאו

225 גרם חמאה

115 גרם שוקולד מריר

150 גרם ביצים

140 מ"ל שמנת חמוצה

10 גרם תמצית וניל

320 גרם קמח תפוח אדמה

450 גרם סוכר

15 גרם אבקת אפיה

קורט מלח

לרוטב:

100 מ"ל חלב

50 גרם שוקולד חלב

לגנאש:

150 מ"ל שמנת מתוקה

150גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:

1. העוגה: מחממים בסיר את החלב, הקקאו, החמאה והשוקולד המריר עד להמסה. מערבבים לקבלת מסה אחידה ומסירים מהאש.

2. מקציפים במהירות גבוהה את הביצים, השמנת החמוצה ותמצית הווניל במשך 3 דקות ומניחים בצד.

3. מעבדים במיקסר עם וו גיטרה את קמח תפוחי האדמה, הסוכר, אבקת האפיה והמלח עד לאיחוד כל החומרים היבשים. תוך כדי פעולת המיקסר, מוסיפים את תערובת השוקולד ולאחר מכן את תערובת הביצים. מעבדים עד לקבלת מסה אחידה.

4. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 165 מעלות במשך 45 דקות.

5. בינתיים מכינים את הרוטב: מרתיחים את החלב ולאחר מכן מוסיפים את השוקולד.

6. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים את הרוטב על גבי העוגה ומצננים.

7. הגנאש: מרתיחים את השמנת המתוקה ויוצקים על גבי השוקולד.

8. מערבבים עד לקבלת מסה חלקה.

9. יוצקים על העוגה, מצננים עד להתייצבות ומגישים.
בתאבון!!!

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
עוגת שוקולד מדהימה כשרה לפסח - ללא גלוטן
תאריך פרסום
מכונת פסטה חשצלית AMPIA 150