עוגה כשרה לפסח – תותים וקצפת

אז הזמנתם אורחים לחג,וכמה אפשר לאכול עוגיות קוקוס ועוגיות יין?
אם יש לכם קצת זמן פנוי ואת המצרכים הנחוצים, הפשילו שרוולים וקדימה לעבודה.
אין ספק שכל מי שיטעם מהעוגה הזאת יעריך את ההשקעה וישאר עם טעם של עוד.
אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.
כמוכן נשמח אם תדרגו את המתכון לטובת גולשים אחרים.
חג כשר ושמח לכולם.




מצרכים:

1 כוס קמח מצה דק לעוגה.
1 שקית אבקת-אפיה.
1 שקית סוכר ונילין.
3 כפות קמח תפוחי -אדמה.
6 ביצים גדולות מופרדות.
1 כוס סוכר.
3 כפות שמן,

לסירופ:

1.5 כוסות מים
1/2 כוס סוכר.
1 שקית סוכר ונילין,
לערבב היטב את כל חומרי הסירופ אין צורך לבשל על אש.
יתכן ולא תצטרכו את כל הכמות של הסירופ להרטבת העוגה.

לקצפת:

6 כפיות סוכר.
3 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה.
1/2 שקית אבקת אינסטנט פודינג וניל.
להקציף את כל חומרים לקצפת יציבה.

1 קופסא של ג'לי תות לציפוי העליון -להכין לפי הוראות היצרן.

אופן הכנה של הטורט:

להכניס למיקסר את החלבונים ולהתחיל להקציף כאשר החלבונים מלבינים להתחיל להקציף לקצף יציב להוסיף את הסוכר בהדרגה , כאשר הקצף יציב להוסיף את החלמונים ולהקציף עוד כדקה.

להנמיך את המהירות לבינונית ולזלף את השמן.

להוריד מהמיקסר ולערבב בעטיפה את קמח המצה , קמח תפוחי- האדמה ואבקת האפייה.

לשפוך את הבלילה לתבנית. לישיר

לאפות בחום בינוני כ-30-40 דקות עד אשר העוגה קפיצית למגע ולקרר.

כאשר העוגה התקררה לחצות אותה לשניים, להניח חלק אחד על צלחת הגשה, להרטיב עם הסירופ, למרוח חצי מכמות הקרם

ולפזר על הקרם את קוביות התותים. להניח על את החצי השני של העוגה. להרטיב בסירופ ולמרוח את יתרת הקרם להשאיר מסביב

שוליים של כ-1 ס"מ לא מרוחים.

בשוליים הלא מרוחים מסדרים תותים צמודים אחד לשני.

וממשיכים למלא את האמצע בתותים מסודרים יפה.

מכניסים את העוגה למקפיא לכחצי שעה.

מכינים את הג'לי ומזגגים את התותים בג'לי בעזרת מברשת או בעזרת כף.

למחרת אפילו העוגה משתבחת יותר בטעמה.

בתאבון!!!

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
עוגת תותים וקצפת כשר לפסח
תאריך פרסום