4.5 (90%) 2 votes


רכיבים
לבצק

תפוח אדמה קלוף
2 כוסות קמח (280 גרם)
חצי חבילת שמרים טריים (25 גרם)
כפית סוכר
כוס וחצי מים (300 מ"ל)
לסירופ מי הורדים

2 כוסות מים
2 כוסות סוכר
מי זהר או מי ורדים
נגיעת לימון




אופן הכנה:

1. מבשלים את תפוח האדמה עד ריכוך ומועכים לפירה, משאירים מעט ממי הבישול כדי שתפוח האדמה יהיה נוזלי ומשאירים לקירור.

2. שמים בקערת המיקסר את יתר מרכיבי הבצק ומערבלים עם וו הלישה עד קבלת בצק.

3. מוסיפים את תפוח האדמה ומעבדים כמה דקות ,הבצק ישאר נוזלי אל תיבהלו.

4.מכסים את הבצק עם ניילון נצמד ומעבירים להתפחה של שעה וחצי, לאחר ההתפחה לא מוציאים את האוויר מהבצק כמו שעושים בד"כ אלא משאירי אותו תפוח.

הכנת מי הורדים:

1. מביאים לרתיחה עדינה את כל מרכיבי הסירופ ומכבים את האש.

2. טיגון הבצק:

3. מחממים שמן לטיגון עמוק לחום של 170 מעלות.

4. מעבירים את הבצק לשף זילוף ומזלפים לתוך הסיר או חותכים בעזרת מספריים חתיכה מהבצק ישירות לשמן (אפשר גם לעשות זאת בעזרת כף משומנת אבל לדעתי הרבה יותר נוח כך).

5. מטגנים עד להזהבה והופכים לצד השני.

6. מוצאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג לכמה רגעים, ומעבירים לטבילה בסיר עם סירופ מי הורדים ומגישים.

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
עוואמה מתכון
תאריך פרסום