1.5 (30%) 2 votes

עוף עם כרובית מבושל – תומר תומס


מצרכים:
6 כרעיים עוף
קמח
3 ביצים
כוסברה
כרובית
1 כפית מלח
1 כפית כורכום
1 כפית פלפל שחור
חצי כוס שמן קנולה
פפריקה אדומה
3-4 שיני שום קצוצות
1 עגבניה מגורדת
1 בצל גדול מגורד
ערמונים
4 כוסות מים




אופן הכנה:
1. מתחילים בפירוק והכשרת הכרובית, מורידים את הגבעול של הכרובית,נצמדים לחלק הפנימי ומתחילים לפרק את הפרחים,שיהיו כמה שיותר גדולים.
2. במידה והפרחים גדולים מדיי ניתן לחתוך ל-2.
3. שמים בקערה את פרחי הכרובית עם מים ומלח ל-10 דקות על מנת להכשיר ולמנע מחרקים.
4. לאחר 10 דקות, מוציאים את פרחי הכרובית ושוטפים טוב על מנת שלא ייצא מלוח בתבשיל.
5. שמים במחבת בערך סנטימטר של שמן ומחממים.
6. בזמן שהשמן מתחמם,שוברים 3 ביצים בקערה,מוסיפים טיפה פפריקה אדומה ומערבבים היטב.
7. טובלים את הכרובית בביצה ואחרכך טובלים את הכרובית בקמח ומתחילים בטיגון הכרובית.
8. שהכרובית משחימה מוציאים למסננת או קערה עם נייר סופג.
9. לאחר שהוצאנו את הכרובית, בתוך המחבת עם השמן של הכרובית, מטגנים את העוף כ- 2 דקות על מנת לעשות סגירה לעוף.
10. בסיר מחממים חצי כוס שמן,שהשמן חם שמים את הבצל המטוגן,שהבצל מזהיב מוסיפים את העגבניה המגורדת.
11. מוסיפים את הערמונים לסיר, את הכורכום,הפלפל השחור ומערבבים היטב ומטגנים כ-3 דקות.
12. מוסיפים את השום לסיר, מוסיפים 2 כוסות מים ולאחר מכן מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.
13. מסדרים בסיר את העופות ולאחר מכן את הכרובית ומוסיפים עוד 3 כוסות מים חמים.
14. מערבבים ומבשלים עוד 50 דקות מדי פעם מרטיבים את התבשיל, אחרי 10 דקות, ניתן להוסיף רבע כפית פפריקה במידה והתבשיל חיוור.
15. לאחר חצי שעה, מנמיכים את האש ומוסיפים כוסברה(לא חייב) ומבשלים 20 דקות נוספות על אש נמוכה.
16. מסירים מהאש ומגישים.

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
עוף עם כרובית מבושל - תומר תומס
תאריך פרסום
ציון ממוצע
1.51star1stargraygraygray Based on 3 Review(s)