5 (100%) 1 vote

מתכון:
מרכיבים:
עוף (תשיגו את הכי גדול שאתם יכולים אני השתמשתי בעוף ששקל 1.900)
בקבוק בירה (נקי ממדבקות)
3 כפות שמן
כף פפריקה
חצי כף שום יבש
מלח ופלפל
כפית טימין (או כל תבלין אחר שאתם רוצים)




הכנה:
1.תחממו תנור ל180 מעלות.
2.תערבבו 3 כפות שמן עם התבלינים, ותניחו בצד.
3.תטפחו על העוף עם נייר כדי לספוג את הנוזלים מ-2 הצדדים.
הערה: אני ממליצה לא לעבוד עם עוף קר ישר אחרי שהוצאתם אותו מהמקרר, אלא תנו לו לשבת לפני בחוץ חצי שעה.
4.תתבלו במלח את החלק הפנימי של העוף, ואז תמרחו עליו את תערובת התבלינים עם השמן (גם מתחת לעור ובחלק הפנימי שלו).
5.תסגרו בעזרת מקלוני שיניים את הרווח בין הגרון לחזה.
טיפ: אם העוף שקניתם מגיע עם עור על הגרון אז תעזרו בו כדי לאטום את הרווח בין החזה לגרון, אם אין אז תעזרו בגרון עצמו כדי לסגור).
6.תתבלו את העוף במלח ופלפל מ-2 הצדדים.
7.תפתחו את בקבוק הבירה, תשפכו חלק לתוך כוס.
8.תמקמו את הבירה על תבנית יציבה, ו‘תלבישו' עליו את העוף.
9.תוסיפו לתבנית מים (לא המון, רק עד שאתם רואים שכבה דקה שמכסה את התבנית) ותאפו בתנור בערך 55 דקות.
10.תתנו לעוף לנוח 10 דקות לפני שאתם פורסים אותו.

הערה חשובה! – תבדקו מדיי פעם לפעם שיש מים בתבנית, אם אין אז תוסיפו מיד!

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
עוף צלוי מושלם מתכון
תאריך פרסום
ציון ממוצע
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)