Rate this post

עוף שלם צלוי בתוספת ירקות שורש צלויים – מתכון ישראל אהרוני

עוף צלוי בתנור בליווי ירקות שורש מתכון
מצרכים ירקות שורש:
4-5 גזרים לחתןך לאורך ולרוחב.
2-3 סלק קלוף חתוך לשישיות.
כרובית מופרדת לפלחים.
ראש סלרי חתוך לשישיות או שמיניות.
שורש פטרוזליה חתוך כמו הגזר.
דלעת חתוך לפלחים ואח"כ לפרוסות.בצל סגול חתוך לשישיות.
1-2 ראש שלם של שןם לא מקולף חצוי לרוחבו.
לשים את כל הירות שורש בתבנית צלייה

תבלון ירקות שורש:
מעט שמן זית באיכות טובה כתית מעולה.
מלח
פלפל שחור גרוס.
2 כפות טימין
2 כפות רוזמרין.
5-6 עלי מרווה
את כל עשבי התיבול לקצוץ דק.

מצרכים עוף ותבלון:

1 עוף שלם טרי מנוקה ולקשור את הרגליים באמצעות חוט אפיה.

תבלון עוף:
2-3 כפות שמן זית.
3 כפות מיץ לימון סחוט טרי.
קליפה מגורדת מלימון אחד.
3 שיני שום כתושות.
1 כף חרדל רצוי דיזון.
2 כפות טימין קצוץ
5-6 עלי עלי מרווה קצוצים דק.
מלח
פלפל שחור גרוס.
לשים את העוף בתבנית צלייה






אופו הכנה:
1. לחמם תנור לחום של 200 מעלות צלסיוס.
2. לערבב את השמן זית של הירקות שורש עם המלח והפלפל , לצקת מעל הירקות שורש ולערבב.
3. לפזר מעל את העשבי תיבול של הירקות שורש.
4. לערבב את כל חומרי התבלון של של העוף ולמרוח מעל העוף.
מומלץ להשרות את העוף עם התבלון למשך שעה לפחות.
5. להכניס לתוך העוף לימון שלם {משאיר את העוף נפוח ויפה והלימון בזמן האפייה משחרר טעם לימוני משגע).
6. מכניסים את העוף בתבנית ואת התבנית של הירקות שורש למשך שעה לתנור בחום של 200 מעלות צלסיוס. רצוי לבדוק את הירקות לאחר 40 דקות,במידה ומוכן להוציא או להמשיך לצלות עז שהירקות מוכנים.

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
עוף שלם צלוי בתוספת ירקות שורש צלויים - ישראל אהרוני
תאריך פרסום