פיצה איטלקית ביתית מתכון


חומרים לשתי פיצות משפחתיות גדולות מאד: (2 תבניות תנור גדולות)

חומרים לבצק הפיצה:
• 1 ק"ג קמח
• 1 שמרית שמרים טריים (50 גר')
• 1/2 שקית משפר אפיה (25 גר')
• ½ כוס שמן (מומלץ שמן זית ,100 מ"ל)
• 1 כפית סוכר
• 2 כפיות מלח
• כ ½2 כוסות מים פושרים

חומרים לרוטב הפיצה:
• 1 קופסא עגבניות מרוסקות
• 1 שן שום כתושה
• 4 כפות שמן זית
• 1 כפית מלח
• גבינת מוצרלה מגוררת בשילוב של גרוייר, צ'דר או כל גבינה איכותית אחרת על פי הטעם.





תוספות אפשריות למתכון:
• פטריות פרוסות
• זיתים שחורים או ירוקים פרוסים
• בצל לבן פרוס
• תבלינים:ריחן (בזיליקום), אורגנו
• אנשובי

אופן ההכנה:

1. מכניסים לתוך קערה את הקמח, שמרית, משפר לאפיה ביתית, סוכר, שמן ומלח ולשים. מוסיפים בהדרגה את המים וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק פיצה רך וגמיש.
2. לאחר הלישה ניתן לתת מנוחה לבצק לכ-20 דקות בכלי מכוסה, לחלק את הבצק לשניים, ואז להקפיא חצי מהבצק עטוף היטב.
3. מרדדים את בצק הפיצה לעלה בעובי של כ -1/2ס"מ מעבירים לתבנית אפיה משומנת קלות
4. מפזרים את התוספות הרצויות באופן שווה.
5. משהים לתפיחה כ 20 דקות ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כ 20 דקות.
אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
פיצה איטלקית ביתית מתכון
תאריך פרסום