Rate this post

פיצה איטלקית ביתית מתכון


מצרכים לפיצה איטלקית ביתית מתכון

בצק פיצה
(2 פיצות)

1/2 קילו קמח (3 ו-1/2 כוסות)
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
1 כף ו-1/4 כפית שמרים יבשים
1/4 כוס שמן זית+ לשימון הכדור והקערה
1 ו-1/3 כוסות מים פושרים

רוטב מרגריטה:
1/2 כוס מחית עגבניות
1 כפית אורגנו
1 כפית בזיליקום
1 כפית אבקת שום
1/2 כפית סוכר
1 כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם

תוספות:
400 גר׳ גבינת מוצרלה מגורדת (200 גר׳ מוצרלה טרייה+ 200 גר׳ מוצרלה חצי קשה)
זיתי קלמטה, עגנבניות, בזיליקום טרי, בצל… תהיו יצירתיים .





אופן הכנה :
1. מחממים מים לדרגת פושר. מוסיפים את השמרים והסוכר, מערבבים מעט ומניחים בצד למשך כ-10 דק׳ עד שהשמרים יתססו.
2. לתוך קערת מיקסר עם וו לישה מכניסים את המים עם השמרים ושמן הזית ומערבבים מעט.
3. מוסיפים את הקמח ומערבבים ידנית עד לאיחוד קל של המרכיבים.
4. לשים במהירות נמוכה ולאחר מכן מגבירים למהירות בינונית – לשים למשך כ-10 דק׳ (ניתן כמובן גם ללוש ידנית). הבצק יוצא אלסטי, חלק וכלל לא דביק.
5. מעבירים לקערה משומנת בשמן זית, ומשמנים היטב גם את הבצק עצמו. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח, רצוי במקום חמים וחשוך (שעה עד שעה וחצי).

6. מחממים תנור ל-220 מעלות. בשלב זה – אם יש לכם אבן פיצה, זה הזמן להכניס אותה לתנור.
7. לאחר ההתפחה, מוציאים את האוויר מהבצק בעדינות ומחלקים לשני חלקים שווים. את החלק בו לא משתמשים מיד מכסים שוב בניילון נצמד כדי שלא יתייבש.
8. מרדדים על משטח מקומח, באמצעות מערוך או עם הידיים.
9. אם יש לכם אבן פיצה, מעבירים את הבצק המרודד לקרש פיצה, שופכים את הרוטב, מסדרים את הגבינה והתוספות שאוהבים, ומעבירים לאבן הפיצה (אם אתם לא מנוסים עדיף להעביר בזהירות את הבצק ישירות לאבן הפיצה ולסדר עליה את הרוטב והתוספות, אבל בזהירות, זה חם מאוד!). במידה ולא, מעבירים את הבצק המרודד לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה או לתבנית פיצה וממשיכים כרגיל.
10. אופים למשך כ-10-15 דקות. .

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
פיצה מתכון
תאריך פרסום