3.9 (77.14%) 7 votes

פיצה ביתית מושלמת – לירוי קפוזה

מצרכים לפיצה ביתית מושלמת

חצי קילו קמח
3 גרם שמרים (חצי כף)
10 גרם מלח (חצי כף)
325 מ"ל מים פושרים (כוס ושלושת רבעי)





אופן הכנת הפיצה:

1. בקערה שמים את הקמח והשמרים היבשים ומערבבים בעזרת כף.
2. מוסיפים את המים לקערת הקמח ומערבבים היטב תוך כדי ההוספה.
3. מוסיפים את המלח ולשים כרבע שעה,עד שהבצק גמיש חלק ונוח לעבודה.
4. יוצרים עיגול מהבצק, בתחתית הקערה שמים שמן זית, מניחים מעל את הבצק ומשמנים את החלק העליון של הבצק עם מעט שמן זית.
5. מכסים את הבצק ומשאירים לתפיחה של בערך שעה וחצי או עד שמכפיל את נפחו.
6. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, נותנים מכה קטנה לבצק,מוציאים מהקערה ומקמחים את שולחן העבודה.
7. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים ויוצרים 2 כדורים שווים ושמים למנוחה עם כיסוי למשך 10 דקות..
8. מקמחים את כדור הפיצה ופותחים את הבצק מהמרכז לכיוון חוץ, כפי שהודגם בסרטון.
9. שמים את הפיצה על הרשת, על מנת ליצור קראסט טעים,בעזרת מברשת,מורחים את הקצוות עם שמן זית מעורבב עם פטריות כמהין או שמן זית מעורבב עם מלח ושום.
10. מורחים את הרוטב על הפיצה. ומעל מפזרים עלי בזיליקום ומעל את הגבינה (תערובת של מוצרלה וצהובה מגורדת) והתוספות הרצויות,מעל הכל מפזרים מעט שמן זית ומעט מלח ים אטלנטי.
11. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות, למשך 5 דקות.
12. בעזרת גלגלת מחלקים למשולשים.

לרוטב לפיצה לחצו כאן

אהבתם שתפו את המתכון.
הכנתם, כתבו בתגובות למטה איך יצא לכם,זה המקום גם לשאול שאלות בקשר למתכון.

בתאבון!!!

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
פיצה ביתית מושלמת מתכון
תאריך פרסום