Rate this post

פיתות זעתר רכות רכות..ממש אבולעפיה !!
מצרכים:
זעתר
שמן זית
שומשום
4.5 כוסות קמח
כף וחצי סוכר
כף וחצי שמרים יבשים
כוס ורבע מים
5 כפות שמן
כפית ורבע מלח




1. בקערה נכין תערובת של זעתר עם שמן זית וסומסום וקצת מלח לתערובת משחתית.
2. בקערת המיקסר או בלישה ביד נשים 4 וחצי כוסות קמח בכוס חד פעמי שקופה הפשוטה + כף וחצי סוכר + וכף וחצי שמרים יבשים,נערבב ונוסיף כוס ורבע מים.
3. נתחיל ללוש ונוסיף 5 כפות שמן רגיל,נלוש 4 דקות ונוסיף כפית ורבע מלח,נמשיך ללוש עד שנהיה בצק גמיש,אם צריך נוסיף עוד רבע כוס מים,שהבצק יהיה גמיש פלסטלינה ולא דביק.
4. נרים את הבצק ונעשה כדור על ידי משיכת שולי הבצק כלפי מטה.
5. נניח בקערה משומנת קלות ונתפיח חצי שעה.
6. נלוש שוב 2 דקות ונתפיח עוד חצי שעה.
7. ניצור מהבצק 8 כדורים ונניח על משטח מקומח נכסה במגבת ונחכה עשר דקות.
8. נשטח כל כדור בידיים לצורת פיתה ונניח על ניר אפיה,4 פיתות בתבנית.
9. נכסה במגבת ונחכה 25 דקות,לאחר 25 הדקות ניצור גומות באצבעות,נמרח מתערובת הזעתר בעזרת כפית ובעדינות לא לפגוע בתפיחה.
10. מכניסים לתנור שחומם מראש 200 מעלות במדף אמצעי,אפיה רגילה של שני פסים ללא טורבו בערך 15 דקות.

כל המתכון בכוס חד פעמי שקופה..!!

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
פיתה זעתר מתכון
תאריך פרסום
ציון ממוצע
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)