פיתה על מחבת מתכון של תומר תומס

3.5 (70%) 2 votes


מצרכים:
500 גרם קמח (3.5 כוסות חד פעמי)
כף שמרים יבשים
כף סוכר
חצי כף מלח
4 כפות שמן זית
כוס ושליש מים פושרים





אופו הכנה:
1. לקערת המיקסר נכניס את הקמח והשמרים ומערבבים,מוסיפים את הסוכר ושוב מערבבים.
2. מוסיפים את השמן ומערבבים.
3. מפעילים את המיקסר עם וו גיטרה על מהירות איטית, מוסיפים את המים ומגבירים את המהירות.
4. מוסיפים את המלח ומשאירים 5 דקות של לישה במיקסר.
5. לאחר 5 דקות לישה, מורידים את הבצק מוו הגיטרה לקערה.
6. יוצרים מהבצק כדור,מורחים טיפה שמן זית על החלק העליון של הבצק.
7. מכסים בניילון נצמד ושמים ראש של שום מלמעלה (לא לשאול שאלות 🙂 ) מכסים במגבת ומשאירים לתפיחה של 30-40 דקות.
8. מכינים ריבועים של נייר אפייה.
9. לאחר 40 דקות, מקמחים קלות את משטח העבודה ולשים קלות את הבצק ידנית.
10. מחלקים את הבצק ל-5 חלקים שווים.
11. יוצרים מכל חלק כדור ובעזרת המערוך מרדדים לצורה של פיתה לעובי בערך של חצי סנטימטר ובעזרת מכסה של סיר חותכים ליצירת פיתה יפה.
12. שמים את בפיתות על נייר אפייה.
13. משאירים את הפיתות לנוח 5 דקות (אפשר לכסות)
14. מחממים ממש טוב את המחבת ואז מורידים לחום בינוני ואז שמים את הפיתה במחבת ומטגנים כ 3-4 דקות מכל צד עד שמשחימה יפה.
15. לאחר שהפכנו את הפיתה לצד השני, מכסים את המחבת.
16. לאחר שהפיתה הושחמה משני הצדדים, מוציאים מהמחבת ומכסים במגבת.
17. ניתן להכין גם פיתה עם שמן זית וזעתר כפי שהודגם בסרטון או פיתה עם מיונז ונקניק סלמי

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
פיתה על מחבת מתכון של תומר תומס
תאריך פרסום
ציון ממוצע
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)

← מתכון קודם

מתכון הבא →

2 Comments

  1. פרופסור קשת

    מרדדים לעובי של 5 סנטימטר?
    אולי התכוונת למילימטר?

כתיבת תגובה