2.8 (56%) 5 votes


מצרכים:
4 זרועות של טלה טרי
כף פפריקה
כפית פלפל שחור גרוס
חצי כף בהרט
כף תערובת עשבי תיבול
2 כפות סילאן
2 כפות מים
250 גרם מלח או מלח גס
2 נייר אפייה
ראש של שום
4 פלפל חריף
גמבה
עגבניית תמר
חציל מטוגן
רוטב סלסה

בצק פיתה:
500 גרם קמח
2 כפות שמן זית
כף שמרים
רבע כף מלח
רבע כף סוכר
כפית תערובת עשבי תיבול
כוס וחצי מים




אופן הכנה:
1. בקערה שמים את כל התבלינים,מערבבים וטובלים את זרועות הטלה בתערובת התבלינים ומעבירים לתבנית.
2. לוקחים 2 כפות סילאן ביחד עם 2 כפות מים, מכניסים מעט למיקרוגל עד שהסילאן הופך לנוזלי יותר ושופכים מעל זרועות הטלה המתובלות.
3. מכסים את התבנית עם 2 ניירות אפיה ומפזרים מעל את ה-250 גרם מלח ומכניסים לתנור חצי שעה בחום של 200 מעלות ולאחר מכן אופים 3 שעות נוספות בחום של 120 מעלות סה"ב 3.5 שעות אפייה.
4. מעררבים את כל המצרכים של בצק הפיתה, מוסיפים כוס מי ברז ומערבבים ולאחר מכן מוסיפים עוד חצי כוס וממשיכים ללוש את הבצק עד לקבלת בצק חלק.
5. שמים את הבצק בקערה,מורחים מעל מעט שמן זית,מכסים בנייליון נצמד,מכסים במגבת ונותנים לבצק לתפוח בערך שעה או להכפלת הנפח.
6. לאחר שעה של תפיחה, מוציאים את הבצק,מקמחים את משטח העבודה ולשים קצת את הבצק,לאחר מכן חוצים את הבצק ל-2(חלק אחד יותר גדול ) ומרדדים את הבצק לעובי של חצי סנטימר.
7. לוקחים מכסה של סיר ומשמנים את החלק הפנימי שלו ושמים את הבצק שרידדנו במכסה כפי שהודגם בסרטון וחותכים את עודפי הבצק.
8. מרדדים הבצק הנותר לעלה בעובי של חצי סנטימטר ושמים בצד.
9. לוקחים תבנית נוספת ונשים בה ראש של שום,4 פלפלים, גמבה חתוכה ל-4 ללא הראש,עגבניית תמר חצויה ל-2, שמים מעל שמן זית,מפזרים מעל מעט מלח ומעל פלפל שחור גרוס וקולים בתנור.
10. מוציאים את זרועות הטלה מהתנור,מסירים את הנייר אפייה עם המלח.
11. לוקחים את המכסה עם הבצק,מורחים רוטב סלסה בתחתית,מעל שמים חצילים מטוגנים,מעל החציל מסדרים את זרועות הטלה.
12. באמצע שמים את השום וממשיכים לשים מעל את הירקות הקלויים.
13. מפזרים מעל את הרוטב שנשאר בתבנית אפייה של זרועות הטלה ומפזרים מעל גם שמן זית וסוגרים עם העלה הנוסף של הבצק ומהדקים היטב וחותכים את שאריות הבצק.
14. מהבצק שנשאר ניתן לעשות נקניק על מנת לקשט את המנה מלמעלה.
15. מפזרים מעל טיפת,שמן,שומשום ותערובת עשבי תיבול.
16. מכניסים לתנור ל-25 דקות על חום של 170 מעלות.
17. חותכים את החלק העליון של הפיתה ומגישים.

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
פיתה ממולאת בבשר כבש של תומר תומס
תאריך פרסום
ציון ממוצע
3.51star1star1star1stargray Based on 10 Review(s)