פלאפל מתכון פשוט


מצרכים להכנת פלאפל

1 ק"ג גרגירי חומוס
חופן עלי כוסברה
חופן עלי פטרוזיליה
בצל אחד גדול
4 שיני שום
כפית מלאה של כמון
כפית מלאה של פפריקה מתוקה
כפית של כוסברה טחונה
כפית של פלפל שחור
כף שטוחה של מלח





אופן הכנה:
1. משרים קילו גרגירי חומוס במים למשך כשתים עשרה שעות. חשוב שהגרגרים יהיו טבולים לחלוטין במים.
2. נקצוץ מעט את הפטרוזילה והכוסברה, נחתוך את הבצל לקוביות ונכניס למעבד מזון לדקה.
3. נוסיף שום כתוש וחלק מגרגירי החומוס ונטחן מספר דקות עד לקבלת עיסה דקה ואחידה. נעביר לקערה ונמשיך לטחון את גרגירי החומוס הנותרים ונוסיף לקערה.
4. נוסיף כפית מלאה של כמון, כפית מלאה של פפריקה מתוקה, כפית של קוסברה טחונה, כפית של פלפל שחור וכף שטוחה של מלח ונערבב היטב מספר דקות עד לקבלת עיסה אחידה. נטעם מעט ונתקן טיבול לפי הטעם.

5. נכין סיר בינוני עם שמן בגובה חמש סנטימטר ונחמם.
6. בעזרת מכשיר להכנת פלפל נכין כדורים. הטכניקה פשוטה. מושכים את הידים ודוחסים עם כף את התערובת למכשיר, מסדרים מהצדדים ומשחררים בעדינות את הכדור. אין צורך לשחרר מהר שכן השפרצה של שמן רותח לא ממש רצויה. דואגים שהמכשיר יהיה רטוב במים וכך הכדור משתחרר בנגיעה קלה.
7. יוצרים כדורים ומכניסים לשמן החם. בשלב הראשון נותנים לכדורים להיטגן מעט כדי שלא יתפרקו ואז, בעדינות הופכים אותם כך שיצופו בחופשיות בסיר. השמן צריך להיות חם אחרת הכדורים יתפרקו במקביל אסור שהשמן יהי חם מדי שכן הכדורים יצאו שרופים מבחוץ ולא מוכנים מבפנים.
8. כשהכדורים מקבלים גוון חום בהיר נוציא אותם למסננת.

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
פלאפל מתכון פשוט
תאריך פרסום