4 (80%) 1 vote

מתוך הספר "ארוחות פסח" בהוצאת ר. סירקיס וידיעות ספרים

הפנקייקס האלה מתאימים להגשה בכל שעות היום: לארוחת בוקר בחול המועד, ללאנץ' קל או לאירוח אחר הצהריים. הם עשויים חלב, קמח מצה וביצים וניתן לצרף להם תוספות שונות.




המרכיבים ל – 8 – 10 פנקייקס:

1 כוס חלב

3 ביצים גדולות, טרופות

1 כף סוכר

2 כפות יוגורט

8 כפות קמח מצה עדין או קמח לעוגות פסח

1 כפית אבקת אפייה

שמן לטיגון

תוספות:

סוכר, דבש, רוטב מייפל

חמאה

שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

יוצקים לקערה את החלב ומוסיפים את הביצים, הסוכר והיוגורט. מערבבים הכל במטרפה ידנית.
מערבבים את קמח המצה, או קמח לעוגות פסח, עם אבקת האפייה ומוסיפים לקערה. מאחדים את כל המרכיבים במטרפה ידנית חזקה או במעבד מזון. מפעילים עד שנוצרת עיסה סמיכה, אחידה וללא גושים.
מחממים מחבת שטוחה, משומנת במעט שמן. מודדים כף גדושה מהעיסה, מניחים במחבת ומשטחים אותה. מטגנים עד להזהבה משני הצדדים. מוציאים ומספיגים את עודף השמן במגבת נייר.
מגישים עם סוכר, דבש או רוטב מייפל ומעט חמאה. אפשר גם להגיש עם שמנת חמוצה. המשקיעים יכולים להוסיף סלט פירות קטן מתותים, בננות ותפוחי עץ.
טיפ: כיוון שהפנקייקס משביעים ומכסים על חסרונו של הלחם – אפשר להגיש אותם גם עם תוספות מלוחות, כמו גבינה לבנה או צהובה או סלט ירקות. במקרה זה יש להשמיט את הסוכר מהבצק וגם לתבל אותו במעט מלח.

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.
חג כשר ושמח לכולם.

בתאבון!!!

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
פנקייק כשר לפסח מתכון
תאריך פרסום