Rate this post

פסטו מתכון

מצרכים להכנת פסטו

3 כוסות של עלי בזליקום .
3 כפות של צנוברים.
1.5 כפיות של שום כתוש ( בערך 3 שיני שןם ) .
1 כפית אורגנו
2/3 כוס של גבינת פרמזן מגורדת .
2/3 כוס של שמן זית .
מלח ופלפל לתבלון





אופן הכנה פסטו
1. שמים במעבד מזון את עלי בזילקום ,צנוברים,אורגנו ושום ומפעילים את המעבד מזון בפולסים עד שהתערובת אחידה.
2. בעזרת מרית גומי להחזיר את כל התערובת שעלתה למעלה במיכל של המעבד מזון לתחתית,
להוסיף את גבינת הפרמזן ושוב להפעיל את המעבד מזון בפולסים עד שהתערובת אחידה .
3. בזמן שמעבד המזון עובד להוסיף במזיגה איטית את שמן הזית עד לקבלת הסמיכות הרצויה ,
במידה וחלק מהתערובת עלה למעלה במיכל ,שוב להחזיר לתחתית המיכל.
הפסטו לא אמור להיות דליל מדיי או מוצק מדיי.

מומלץ לגדל בזילקום ועלי תבלין אחרים בבית.
אין תחליף לממרח פסטו שנעשה מבזילקום טרי ללא חומרים משמרים והוא מוסיף המון טעם לתבשילים בייחוד לתבשילים איטלקיים קלאסיים.
בממרח ניתן להשתמש לכריכים או בתור רוטב לפסטה.
אין ספר שממרח פסטו ישדרג כל כריך.
ניתן להחליף את הצנוברים באגושי מלך אבל אין תחליף לטעם שהצנוברים יוצרים.
אם רוצים לחזק את הטעם האגוזי של הצנוברים ניתן לקלות אותם במחבת לפני השימוש במתכון.

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
פסטו מתכון קלאסי
תאריך פרסום
ציון ממוצע
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)