Rate this post

עוגת מוס שוקולד מתכון

עוגת מוס למכורים לשוקולד.
בעוגה אין קמח בכלל והיא מתאימה לרגישים לגלוטן או לאפייה בפסח.
לאחר האפייה העוגה שוקעת במרכז בגלל שאין בה קמח.
ניתן להחליף את השמנת החלבית בשמנת פרווה אם רוצים עוגה פרווה (כמובן בלי הקישוט של השוקולד הלבן ,ניתן לקשט בתלתלי שוקולד מריר )
את העוגה אופים בתבנית בקוטר 26 .
בתום האפייה מכניסים קיסם למרכז העוגה המידה והקיסם יצא יבש העוגה מוכנה במידה ולא מחזירים לאפייה.

דגשים להמסת השוקלד:
המסה באמצעות בן מארי ( אמבט מים חמים )

1. קצצו את השוקולד לקוביות קטנות.
2. על להבה בינונית שימו סיר עם 2 כוסות מים חמים.
3. מעל הסיר הניחו סיר קטן יותר או קערה חסינת חום עם השוקולד והשמנת מתוקה.
4. באיטיות ערבבו עד שהשוקלד נמס לגמרי ויש לו מראה מבריק וללא גושים.
5. הסירו מאש ונגבו אדים.
6. שימו לב שבמהלך ההמסה לא נכנס מים או אדים לשוקולד המומס.
השתמשו במרית סילקון לערבוב ותוודאו שהסיר העליון לא נוגע בתחתית.


המצרכים:

400 גרם שוקולד מריר קצוץ לקוביות קטנות.
1/3 כוס שמנת מתוקה.
4 כפות ברנדי או רום או תמצית אפיה בטעם רום.
12 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים.
1 כוס סוכר.
לקישוט תלתלי שוקולד לבן ותות שדה.





אופן ההכנה:
1. שמים בסיר קטן את השוקולד , השמנת ,מציבים על סיר נוסף בו מבעבעים מים רותחים וממיסים (אמבט אדים). מסירים מהאש , מוסיפים את הברנדי או הרום ומערבבים.
2. מקציפים את החלמונים עם חצי כוס מהסוכר כ- 8 דקות , לקציפה תפוחה ובהירה. מוסיפים את השוקולד המומס , ומקציפים דקה.
3. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות צלסיוס.
4. מקציפים את החלבונים עם הסוכר הנותר (חצי כוס ) לקצף יציב ובהיר. מקפלים את הקצף אל קציפת החלמונים והשוקולד. מוציאים שליש מהתערובת , ושומרים במקרר.
5. יוצקים את התערובת ( 2/3 ) לתבנית , ואופים כ – 30 דקות. מצננים היטב ( לאחר הצינון העוגה שוקעת במרכזה ). מורחים מעל העוגה את המוס שבמקרר , ומייצבים במקרר כמה שעות עד להגשה.
6. מעטרים בתלתלי שוקולד לבן ותות שדה.

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
פצצת שוקלד - עוגת מוס שוקולד מתכון
תאריך פרסום