Rate this post

פשטידת ברוקולי

מצרכים לפשטידת ברוקולי

450 גרם ברוקולי רצוי טרי אם קפוא אז שיהיה מופשר חלוט במים חמים.
400 גרם בצק עלים
1/2 כוס חלב
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
1 כפית אבקת מרק פרווה.
1 כף קורנפלור
1 כוס שמנת מתוקה
50 גרם חמאה
1 כף חרדל





אופן הכנה :
1. מרדדים את הבצק עלים לעלה בקוטר יותר גדול מתבנית האפייה, חשוב לעבוד עם הבצק שהוא קר ואין צורך לשמן את התבנית. מניחים את העלה שרידדנו בתבנית ומהדקים לשולי התבנית..
2. לסדר מעל הבצק את הברוקולי, חשוב לפזר אותו בצורה שווה על כל התבנית.
3. מתחילים בהכנת הרוטב- בתור סיר לשים את השמנת,אבקת מרק, חרדל והחמאה ולערבב היטב תוך כדי בישול, במקביל לערבב את הקורנפלור עם החלב בכלי נפרד עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מביאים את הסיר לרתיחה ושופכים לתוכו את הקורנפלור המדולל עם החלב ומערבבים במרץ עד להסמכת הרוטב ומורידים מהאש.
5. שופכים את הרוטב מעל הברוקולי ומפזרים גבינה צהובה מגורדת בצורה שווה.
6. לאפות בחום בינוני למשך 45 דקות.

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

דרגו את המתכון
recipe image
שם המתכון :
פשטידת ברוקולי קלה להכנה
תאריך פרסום